Microsoft: - Vi har dialog med Sony om spilling på tvers av plattformene

24. august 2017 15:27

(PressFire.no): En av temaene i kjølvannet av årets E3 har vært hvordan Microsoft er vidåpne til spilling på tvers av plattformene, men at Sony med PlayStation ikke er med på leken.

Sonys Jim Ryan har forklart at de ikke har et filosofisk standpunkt mot spilling på tvers, men at det er flere hensyn de må ta.

Flere spillutviklere har uttalt at de sitter klare med de tekniske løsningene, men at Sony foreløpig ikke har godkjent at PlayStation 4-spil skal kunne spilles sammen med andre plattformer.

«Rocket League»-utviklerne Psyonix er blant dem som har vært spesielt uttalt om temaet, samtidig som Microsoft også har kunngjort at det nå blir mulig å spille «Minecraft» på tvers – utenom PlayStation.

Nå kan Xbox-sjef Aaron Greenberg fortelle at de er i dialog med Sony om spilling på tvers av plattformer.

- Vi snakker med Sony om spilling på tvers, vi er partner med dem på «Minecraft» og selvfølgelig ønsker vi å la dem bli en del av ett samfunn. Å forene spillerne, sier han til Gamereactor og håper at de kommer til å åpne opp.

Om dette betyr at det blir kobling og om det eventuelt har betydning for andre spill, vil vise seg.

Oppdateringen som åpner for spilling på tvers av plattformene i «Minecraft» er foreløpig i betatesting, og ikke fått en endelig lanseringsdato.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3