Slik ser det ut i «Halo Wars 2»

(PressFire.no): Som en del av tilgjengelighetsinnstillingene i Windows 10 og på Xbox One, legger nå Microsoft inn støtte for å gjøre om in-game voice chat fra spill om til tekst.

Dette for å gjøre det lettere, for eksempel, for tunghørte eller døve å kunne få med seg hva andre sier – eller kunne delta i praten.

Men funksjonen har nok også en verdi for de av oss som heller vil ha tekst enn å høre sytete barn brøle til oss underveis i en runde «Call of Duty».

Det vil være mulig å både få tekst opplest høyt, eller få tale omgjort til tekst.

Det hele fungerer akkurat sånn som du tror – de som snakker i mikrofonen får omgjort gullkornene sine til tekst som vises på skjermen din, eller så vil teksten du skriver bli lest opp høyt for de andre (forhåpentligvis av noe bedre enn Microsoft Sam).

Så vil det vise seg hvor bra greia funker etter hvert. Vi tipper tale-til-tekst vil fungere sånn middels, mens tekst-til-tale sannsynligvis er helt grei.

Funksjonen er allerede lagt ut til «Halo Wars 2» på Xbox One og Windows 10. Utviklerne må selv legge til greia i spillene sine, ser det ut til.

For å skru på tale-til-tekst eller vice versa, gå inn på Settings > All Settings > Ease of Access > Game Chat Transcription. Der kan du velge den funksjonen du vil ha.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer