Lager «Pokémon Red» – i «Minecraft»

5. oktober 2015 09:11

(PressFire.no): Imponerende byggverk i den svenskutviklede megahitten «Minecraft» er det flust av, og spillerne har siden spillets begynnelse vært kreative med byggingen.

Alt fra å bygge opp hele «World of Warcraft» i byggeklosseformatet, til å gjenskape Danmark i kubistisk form alt som kan gjøres i «Minecraft» kan man nesten regne med at blir gjort.

Det innebærer også å gjenskape et elsket, eldre spill inne i spillet.

Illusjon med fysisk bakgrunn

På en gjenskapt GameBoy med ti ganger ni blokker, for å representere skjermen, har Reddit-brukeren Magib1 begynt sitt prosjekt med å gjenskape «Pokémon Red».

Originalspillet kom ut til Nintendo GameBoy Color i 1996.

For å skape illusjonen av et spill i et spill forklarer Magib1 på «Minecraft»-forumet at det finnes en fysisk representasjon av «Pokémon Red» bak alt sammen; med grupperinger av blokker der hver blokk korresponderer med en viss tekstur.

Fysisk bakgrunn

Tusenvis av teksturer

Når spilleren klikker på liksom-Gameboyen, beveger et rustningsstativ seg bak skjermen, som plukker opp og viser frem en viss tekstur.

Flere tusen teksturer kommer til å behøves, skriver skaperen, som er en 23 år gammel mann fra Washington DC.

Magib1 forklarer at han planlegger at dette skal bli en ekte portering av spillet, ikke en modifisering. Kartet er enn så lenge ikke tilgjengelig for nysgjerrige fans, men kommer til å bli det en gang i fremtiden.

– Det er et ganske ambisiøst prosjekt. Jeg håper selve kjernemekanikken blir ferdig om tre-fire måneder, skriver han videre.

Har tidligere skapt «Pacman»

Skaperen bak er helt på hjemmebane når det gjelder å skape spill i spill. Tidligere har retro-entusiasten tatt på seg å skape et fullt fungerende «Pac-Man»-spill i «MineCraft».

«Pac-Man»-versjonen skryter på seg å ha spøkelser med samme AI som i originalspillet, spisbar frukt, high score-oppdateringer og live score  samt en fungerende joystick til arkademaskinen som den er bygd inn i.

Det prosjektet tok ham et år å gjennomføre, og går an å laste ned gratis.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3