– Ingen hos Microsoft heier på Kinect lenger

Analytiker spår at kameraet blir droppet.

10. mars 2014 11:16

(PressFire.no): Det er en kjent sak at Xbox One og Kinect-kameraet er tett integrert, og Kinect-kameraet følger med konsollen. Noe som koster penger, og dermed er Xbox One dyrere enn konkurrentene.

Allerede i dag er det imidlertid fullt mulig å plugge Kinect fra konsollen og bruke Xbox One uten sensoren.

Den kjente, men kontroversielle analytikeren Michael Pachter, mener en variant av Xbox One uten medfølgende Kinect definitivt er på vei. Det har vært spekulert i dette ganske lenge.

– Ledelsen mister troa

Pachter sier den tidligere Xbox-sjefen, Don Mattrick, var en av de store tilhengerne av Kinect. Mattrick sluttet i Xbox-divisjonen i fjor sommer, og gikk videre til spillselskapet Zynga.

Etter Mattricks avgang er det ingen i Xbox-ledelsen som har spesielt troen på Kinect, påstår Pachter. Og dermed kan man vente seg en løsning uten kameraet, til lavere pris.

Analytikeren hevder en slik pakke kommer først i 2015.

Han forventer at i likhet med billigere og enklere varianter av Xbox 360, vil det komme en nedstrippet One-pakke, uten Kinect, og med 500 GB harddisk. Samtidig vil den fullverdige pakken få økt lagringskapasitet, som vil måles i terabyte.

Prisen avgjør

Ifølge Patcher handler det hele om pris, og Sony vil fortsette å vinne markedsandeler hvis de kutter prisen i årene fremover. Det å lansere en pakke uten Kinect vil være Microsofts største sjanse til å forbli konkurransedyktige.

Grunnen til at Kinect fortsatt tvinges inn med konsollen er Mattricks opprinnelige strategi om å promotere andre tjenester som Skype- og TV-tilgang via Xbox One.

I mellomtiden skal Microsoft ha innsett at mye av dette kan integreres via SmartGlass og nettbrett, og dette har gjort Kinect irrelevant, hevder Pachter.

Tiden får vise om Pachters spådommer virkelig stemmer. Han er ikke den første til å hevde at en Xbox One-pakke uten kameraet er på vei, før eller senere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3