Vi kunne ha fått spille som en av de tøffeste figurene i «Star Wars»-universet

Nok et kansellert spill kommer frem i lyset.

9. april 2014 17:48

(PressFire.no): Kollapsen av LucasArts-studioet i fjor førte med seg at flere potensielt lovende «Star Wars»-spill ble kansellert.

Noen av dem hadde vi fått konkret informasjon om – «Star Wars 1313» ble for eksempel vist frem på E3-messen i 2012 (og imponerte), men ble kansellert året etter.

I etterkant kom det flere kontroversielle detaljer frem, for eksempel om hvordan utviklingen av «Star Wars 1313» stadig endret kurs og fokus, og om hvordan selveste George Lucas blandet seg inn og presset frem sine ønsker for spillene.


Store omveltninger

Prosessen endte med kansellering av samtlige prosjekter til LucasArts, og videreføring av spill-lisensen til EA.

Noe som for så vidt ikke var det verste som kunne skje – EA har satt noen av sine beste studioer til å jobbe med nye «Star Wars»-spill, og ambisjonene ser ut til å være temmelig høye.

Mister Maul

I kjølvannet av alle oppsigelsene og nedleggelsene, kommer det frem mer informasjon om spill det aldri ble noe av.

I dag fikk vi for eksempel vite (via Polygon) at et spill basert på Darth Maul  kanskje den mest minneverdige figuren fra prequel-filmene  også på et tidspunkt var under utvikling.

Spillet var kanskje ikke så fremtidsrettet som «1313», da det skulle lanseres på Xbox 360, PS3, Wii U og PC, men uansett hadde utviklingen sine problemer.

Lucas saboterte

Studioet Red Fly skal ha jobbet med spillet. De satte i gang i 2010, men underveis ble de ikke informert om viktige endringer som gjaldt hovedpersonen, og deretter var det igjen Lucas som blandet seg inn.

Lucas skal ha ønsket en stilendring til en slags kompistematikk, der Darth Maul skulle bli partner med den mindre kjente Darth Talon  en kvinnelig Sith som dukket opp i flere tegneserier.

Til slutt skal LucasArts kuttet kommunikasjonen med studioet, og prosjektet ble skrinlagt. Det eneste som gjenstår er denne videoen som nå har dukket opp:

(FOTO/hovedbilde: Starwars.com).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3