Tony Hawk-comebacket «ingen» trodde var mulig

Skatelegenden lager spill igjen.

21. februar 2014 10:45

(PressFire.no): Tony Hawk (45) var en av de store superstjernene. Ikke bare som en av de største profilene og pionerene i skateboard-mijøet – men også en storselger i spillhyllene.

«Tony Hawk»-serien startet samme året som stjernen trakk seg fra aktive konkurranser i 1999.

En periode så det veldig lyst ut, men etter totalt 16 utgivelser var det stopp for samarbeidet mellom Hawk og spillutgiveren Activision. Det trodde i hvert fall veldig mange.

Activision er med

Vi jobber med et nytt spill, fortalte Tony Hawk nylig i et radioprogram.

 Vi jobber med et spill og det er kult, sa han ifølge IGN.

Ingen detaljer rundt dette mystiske prosjektet er hittil kjent, men Activision innrømmer at de igjen er involvert i et Hawk-samarbeid.

Vi kan bekrefte at vi har noe på gang med Tony Hawk. Flere detaljer kommer snart, forteller spillutgiveren til IGN.

Plastens storhetstid

«Tony Hawk’s Pro Skater»-spillene er regnet som klassikere i visse kretser. Med «Underground» og «American Wasteland» begynte i hvert fall kritikerne å bli mettet – mens det gikk fullstendig galt da «Tony Hawk RIDE» og «Shred» introduserte et plastbrett ment å gi den autentiske skateboard-følelsen i de tusen hjem.

Dette var i perioden da plasttilbehør var høyt prioritert fra Activision. «Guitar Hero», «DJ Hero» og «Tony Hawk»s bretteventyr holdt da også den samme nedadgående salgsformen som de andre nevnte seriene.

«Tony Hawk Shred» kom ut i 2010 og klarte bare å selge 3000 eksemplarer i løpet av de to første ukene i salg i USA. Anmeldelsene var også slemme:

 «Uansett hvilken av partene i Activision/Tony Hawk-samarbeidet som har muligheten til å trekke pluggen og oppheve samarbeidet, bør gjøre nettopp det og skille lag for godt», mente Giant Bomb og ga spillet 1 av 5.

De fleste andre spillmedier lå i samme enden av poengskalaen i vurderingen av dette spillet.

– 

Like stor som Mount Rushmore

Activision holdt fast på at Hawk var et ikon, til tross for skuffende salgstall.

Tony Hawk har faktisk en relevans og appell hos folk. Han er et ikon og har en Michael Jordan-aktig stayerevne, uttalte Eric Hirschberg i 2010.

Det betyr ikke at det ikke har kommet gode skatere som er både yngre og mer tidsaktuelle, men han er av Mount Rushmore-proporsjoner i den kategorien, så det er ikke problemet, fortalte Activision-toppen.

Mer retro i HD-grafikk?

Det hittil siste spillet i «Tony Hawk»-serien kom ut i 2012. Robomodo gikk tilbake i arkivet og oppdaterte «Pro Skater»-serien i én pakke, myntet på digi-butikkene Xbox LIVE Marketplace og PlayStation Store.

Åpenbart et forsøk på å restarte Tony Hawks spillkarriere men ikke uten noen feilskjær, mente vår anmelder.

«Pro Skater HD» hadde baner fra de to første, mens påfyll hentet fra «Pro Skater 3» ble solgt som ekstrastoff.

Hva det nye samarbeidet mellom Activison og Tony Hawk innebærer, må vi vente litt med å få svaret på. Blir det med en plastfjøl denne gangen, eller mer i tråd med «Pro Skater HD»-utgivelsen fra 2012?

FOTO (Hovedbilde): Phil McCarten, Reuters/Scanpix. Denne filmen er fra «Tony Hawk Shred»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3