Konami dropper «Six Days in Fallujah»

«Six Days in Fallujah» ble for sterk kost for Konami.

27. april 2009 12:47

I følge asahi.com har Konami valgt å droppe distribusjonsavtalen av det kontroversielle krigsspillet «Six Days in Fallujah.

- Etter å ha sett reaksjonene på spillet i USA og hørt meningene via telefonsamtaler og  epost har vi valgt å ikke selge det, sa en PR-representant fra Konami, og fortsetter med:

- Vi ville gjenskape opplevelsene fra krigen slik at spillere kunne oppleve hvordan det føles å være der.

Krigsspillet, som portretterer blodbadet i Fallujah i november 2004, fikk mye kritikk fra pårørende og krigsveteraner for å være usmaklig og spekulativt.

Kamphandlingene, som hadde kodenavnet Operation Phantom Fury i Fallujah, er sannsynligvis de mest intense kampene den amerikanske marinen har opplevd under Irak-krigen.

Over 2000 mennesker, inkludert mange sivile, ble drept i løpet av bare noen få uker.

Se skjermbilder fra spillet her.


KOBLING TIL DEN AMERIKANSKE HÆREN?

Asahi.com skriver også at i følge spillspesialist og journalist fra Wall Street Journal, Jamin Brophy-Warren, er spillet utviklet med hjelp fra rundt 40 amerikanske soldater som deltok i krigshandlingene.

For eksempel har utvikleren Atomic Games fått låne dagbøker og journaler fra soldatene.

Journalisten skriver i sin artikkel om spillet at flere tusen fotografier og hemmelighetsstemplede satellittbilder ble brukt i produksjonen av spillet.

I følge Konamis talsmann «bruker Atomic Games et nettverk» for å produsere spillet, men sier at de «ikke kjenner til koblingen» mellom Atomic Games og den amerikanske hæren.

Spillet hadde planlagt utgivelse i 2010, men ingenting var bekreftet for en utgivelse i Europa. Atomic Games har ikke avslørt en ny distributør av spillet ennå.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3