Snart skal «Destiny» vises for første gang

- Få innblikk i en helt ny verden.

17. januar 2013 11:09

(PressFire.no): Folka som lagde de første «Halo»-spillene for Microsoft, Bungie, har holdt tett om sitt nye prosjekt lenge.

«Destiny», som spillet er kalt, ble imidlertid lekket til IGN for noen uker siden.

Da kom det fram at handlingen i dette eposet er satt sju hundre år fram i tid. Et stort romskip kretser rundt den siste byen i solsystemet, «nesten som en ekstra måne», heter det i beskrivelsen av spillet.

- En helt ny verden

«Destiny» blir sannsynligvis presentert på grundigere vis allerede i mars. Inntil nå har ikke spillskaperne snakket om hva de har holdt på med etter at de inngikk en ti år lang distribusjonsavtale med Activision, og hoppet av «Halo»-karusellen etter «Reach» i 2010.

Bungie har meldt sin ankomst til Game Developers Conference (GDC) som arrangeres i San Francisco i slutten av mars.

Joe Staten og Christopher Barret, en duo som har fingrene sine både i historie- og designaspektet ved «Destiny», skal nemlig holde et timeslangt GDC-foredrag der det hintes sterkt om at de kommer til å blåse ut med detaljer:

- Du vil få god innsikt i Bungies designprosess, og få et glimt inn i en helt ny verden som har blitt bygd – et sted der store Bungie-eventyr vil finne sted over de neste ti årene, heter det i beskrivelsen av foredraget Barret og Staten skal holde.

- «World of Warcraft» i verdensrommet

Premisset for Destiny blir ifølge lekkasjen i november i fjor et åpnere og morsommere spill. I dokumentene heter det blant annet at Bungie har hatt lyst til å lage «et univers som er like dypt, håndgripelig og enkelt å relatere seg til som Star Wars-serien».

Det står også at spillet skal være «tilgjengelig» og «sosialt».

Betyr det at ryktene om et «World of Warcraft i verdensrommet», et massivt onlinespill (MMO), stemmer? GDC i San Francisco, som går av stabelen mellom 25. og 29. mars, kan gi oss svarene på alt dette.

I forbindelse med drakampen om «Call of Duty»-millioner, mellom de to tidligere Infinity Ward-sjefene og Activision, dukket det opp en kontrakt som bretter ut hva Bungies planer for «Destiny» er. Dette blir en serie på tre spill, og store utvidelser. Activision skal gi ut det første spillet til Xbox i 2013.

I dokumentet står det at både Xbox 360 og Microsofts nye konsoll kommer i første rekke, men det er også planer om å gi ut «Destiny» til PlayStation 3 og pc.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3