Xbox 360-eksklusiviteten til «Fez» nærmer seg slutten

- Folk har fortalt meg for en idiot jeg er.

2. januar 2013 10:09

(PressFire.no): Et av fjorårets beste nedlastbare spill til Xbox 360 blir snart å finne på andre spillmaskiner. Det har skaperen bak «Fez» avslørt.

- 2013 blir et interessant år, skriver Phil Fish på spillets bloggside.

- Én av grunnene til det er at «Fez» omsider kommer til å bli portet til andre plattformer.

Microsoft skaffet seg en tidseksklusivitet på «Fez» gjennom å ha vært en av de som finansierte det ambisiøse spillet. Det ble først lansert via Xbox LIVE Marketplace i april i fjor. Prosessen bak dette plattformspillet med en tvist, er også dokumentert i «Indie Game: The Movie».

Les også: Vår anmeldelse av «Fez».

Folk har mast

Fish skriver at han har mottatt flere henvendelser det siste året fra folk som lurer på når «Fez» kommer ut til andre systemer enn Microsofts konsoll.

- Jeg har lyttet, dusinvis med folk har sendt meg eposter hver dag og fortalt meg for en idiot jeg er som ikke har portet «Fez» til alle plattformer.

Phil Fish avslører i denne omgangen ikke hvilke systemer han tenker på, om det er PlayStation 3, pc/mac, Wii U eller en håndholdt plattform.

«Fez» til Pc og PlayStation 3?

I mars 2011, et drøyt år før han var ferdig med spillet sitt, uttalte Fish seg på en måte som gjør at pc-eiere burde bli fyllt med optimisme.

Samtidig benyttet «Fez»-skaperen anledningen til å fortelle hva han syns om Nintendos WiiWare-tjeneste, digitalbutikken til Wii-konsollen.

- Akkurat nå konsentrerer vi oss om Xbox Live Arcade, noe som er mest fornuftig for oss akkurat nå. PC og PlayStation Network vil også være fornuftig, men etter min mening vil ikke WiiWare være verd vår tid og energi. Det er et bedrøvelig system som jeg ikke vil ta i verken som kunde eller utvikler. Ingen demoer? Dra til helvete, skal Phil Fish ha sagt til Destructoid.com.

Store ambisjoner

I den ferske bloggoppdateringen hinter Fish om at han har noen «spennende planer» vedrørende soundtracket til «Fez» - men uten å gå i detalj hva som er i gjære.

I tillegg har han idéer til et par nye spill, men sier ambisjonene for tiden strekker seg langt ut over dette.

- Jeg har lyst til å designe alt! Kanskje ikke bare et spill? Muligens noe helt annet, skriver han.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3