Paul McCartney jobber med «Halo»-skaperne

Den legendariske musikeren komponerer for mystisk prosjekt.

9. juli 2012 11:54

(PressFire.no): Som medlem av «The Beatles» skrev Paul McCartney noe av det mest toneangivende materialet for moderne musikk. Guinness Rekordbok erklærer ham faktisk til tidenes mest suksessrike komponist, med over 60 gullskiver.

Nå ser det ut til at legenden utvider horisonten i helt nye landskap, og samarbeider med spillstudioet Bungie om musikk til deres neste prosjekt.

Musikeren har lagt ut et bilde som viser ham side om side med Bungie-komponisten Marty O'Donnell, hvor påskriften lyder: «jeg er ordentlig begeistret over å skrive musikk med Bungie, studioet som lagde Halo».

Svært begeistret

Artisten skal ha nevnt at han jobbet med spillmusikk overfor det tyske bladet Die Zeit allerede i januar, og skal være svært begeistret over å få jobbe med spill.

- Ved å skrive spillmusikk kan jeg kanskje appellere til neste generasjon for første gang, skal han ha sagt den gangen.

Mystisk prosjekt

Bungie er mest kjent for å ha skapt skytespillserien «Halo», men dro fra Microsoft til Activision i 2010. Der jobber de med et spill under kodenavnet «Destiny».

Det er etter sigende et nytt Xbox-eksklusivt skytespill som utgis til Microsofts neste konsoll i 2013. En tidligere ansatt i selskapet har tidligere kalt det «World of Warcraft i verdensrommet».

«Destiny» blir for øvrig ikke det første romskytespillet med en stjernekomponist. «Requiem for a Dream»-komponisten Clint Mansell bidro for eksempel til «Mass Effect 3», der han samarbeidet med en rekke andre musikere om brorparten av lydsettingen i spillet.

Det gjenstår å se akkurat hvilken rolle McCartney har i musikken til Bungies etterlengtede spillprosjekt. Han har fra før vært delvis involvert i musikkspillet «The Beatles: Rock Band».

Og om du lurer så er det 343 Studios som lager høstens «Halo 4».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3