Sony og Microsoft er ikke «dumme nok» til å innføre bruktspillsperre

- Da vil bransjen dø, mener analytiker Michael Pachter.

21. mai 2012 19:45

(PressFire.no): Til neste år kan alle ryktene om den neste Sony- og Microsoft-konsollen bli erstattet med noe langt mer konkret.

PlayStation 4 og «Xbox 720» nærmer seg, selv om begge selskapene har utelukket at de kommer til å avsløre disse maskinene på den store E3-spillmessen i sommer.

Et av de mest kontroversielle ryktene som har versert er at konsollprodusentene vurderer å innføre en form for bruktspillsperre. Gjennom å «låse» spillet til din profil kan dette være et effektivt tiltak for å få tilbake noe av kontrollen som de store spillkjedene har skaffet seg.

Men analytiker Michael Pachter mener en bruktspillsperre vil bety døden for bransjen.

- Jeg tror spillene kommer til å forsvinne hvis ikke de neste konsollene støtter bruktspill. Hører dere det, Sony og Microsoft? Dere støtte bruktspill, sier Pachter.

- Taper bare fem prosent

I sitt faste Pach-Attack!-innslag på Game Trailers forteller han at bruktspillene ikke ødelegger så mye for Sony og Microsoft som mange tror.

Tvert i mot.

Spillutgiverne taper omtrent fem prosent på at enkelte kunder velger å kjøpe et brukt eksemplar i stedet for et nytt, anslår han.

- Kannibaliserer ikke for nye spill

Pachter understreker at kjeder som GameStop bruker kapital som skapes gjennom å omsette brukte spill til å stimulere utvalget av nye spill, og dette er noe analytikeren tror Sony og Microsoft glemmer litt – om de i det hele tatt vurderer en slik bruktspillsperre til sine neste konsoller.

De seneste årene har bransjen bevegd seg mer og mer i retning av at utgiverne inkluderer aktiviseringskoder som åpner onlinedelen, eller gir deg en slump ekstrainnhold om du kan verifisere at du sitter med et eksemplar av spillet som er ubrukt.

Dette for å prøve å bremse bruktspillmarkedet - og selge deg mer innhold etter lansering.

- Ikke dumme eller onde nok

Han understreker dessuten at Sony og Microsoft er dumdristig om en av konsollene lanseres først med en bruktspillsperre.

Noe slikt ville ha drevet kundemassen over til konkurrenten, sier Pachter.

Hva gjør Microsoft da? De ville sagt: «vår konsoll støtter bruktspill – der har dere enda en grunn til å kjøpe Xbox 720. Den er bedre enn PlayStation 4, for vi respekterer spillerne».

- Den av de to som annonserer en bruktspillsperre først, vil tape. Hverken Sony eller Microsoft er dumme nok til å gjøre noe slikt på egen hånd – og ingen av partene er onde nok til å samarbeide om det.

- Derfor kommer det ikke til å skje, sier Pacther i den seneste episoden av Pach-Attack!.

Se innslaget her:

 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3