(PressFire.no): Motorsykkel-galskap-plattform-arkadetittelen «Trials Evolution» har noen bra store sko å fylle, som oppfølgeren til en av tidenes mestselgende titler på Xbox Live Arcade (XBLA), «Trials HD». 

«Trials Evolution» ser ikke ut til å skulle gjøre det noe dårligere. Vi har allerede dilla på spillet, og vi er ikke alene: I løpet av de første 24 timene etter lansering hadde godt og vel 100 000 spillere gått til innkjøp av tittelen.

Før døgnet var omme hadde de – ifølge matematikken til Gamasutra – lagt igjen 8,5 millioner kroner (1,5 mill. dollar) i kassa. Det er den sterkeste lanseringen av noe spill på XBLA, noensinne.

 

Ble for mye for serverne

Konkurranseinstinktet fikk kjørt seg i «Trials HD», men der foregikk konkurransen først og fremst på ledertavlene, der det handlet om å ha den aller beste tiden i vennegjengen – uten at en kunne spille sammen.

Denne gangen lar den finske utvikleren RedLynx inntil fire spillere kjøre samtidig og dele moroa, enten en deler skjerm eller spiller over nett. Det har ledet til en annen bragd som nok er få arkadetitler forunt: At de har klart å sprenge serverkapasiteten de fikk satt opp fra Microsoft.

Ledertavlene til spillet fanget opp 120 000 spillere den første dagen, og 180 000 den neste. For å få plass til dem alle, måtte Microsoft finne frem mer utstyr.

- Vi beklager problemene med ledertavlene de siste timene. Det ble for mye for serverne, men Microsoft har satt opp mer hardware, tvitret RedLynx på torsdag.

 

- Blant årets beste

«Trials Evolution» er del av XBLA-kampanjen «Arcade Next», som fronter store, kommende titler til plattformen. Alle spill i kampanjen lar spillerne tjene opp inntil 400 G (gamer points), snarere enn de 200 G som er vanlig for XBLA-titler. Det skriver Gamasutra. (En fullblods AAA-tittel tilbyr til sammenligning vanligvis 1000 G).

Kampanjen inkluderer også «Bloodforge» (slippes 25. april), «Fable Heroes» (slippes 2. mai) og ikke minst den etterlengtede porten «Minecraft: Xbox 360 Edition» (slippes 9. mai).

Vår anmelder koste seg gløgg i hjel med «Trials Evolution», og mener det kommer til å stå igjen som en av de aller beste spillene til Xbox i 2012.


 «Trials Evolution» er ute nå til Xbox 360, via LIVE Marketplace, og koster 1200 Microsoft-poeng (cirka 98 kroner).


Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer