(PressFire.no): Før påskeferien er det noen digitale spill vi rett og slett må dvele litt over. Det er greit å ha noen slike lett tilgjengelig, om du skulle smøre deg bort.

Xbox LIVE Marketplace skilter med et nytt «South Park»-spill, mens Sony har ambisjoner om å selge gode digi-spill med rabatter.

Er du sulten på bilaction, eller rett og slett vil ha påfyll til et par av de mest testosteronfylte action-skyterne på markedet? Da er det godt nytt på vei.

 

«South Park: Tenorman's Revenge»
(Xbox 360).

Hektisk plattformkrig

Ukas Xbox-eksklusive er «South Park: Tenorman’s Revenge». Dette er et plattformspill i klassisk «Mario»-stil, altså 2D, og lanseres eksklusivt til Xbox 360 via LIVE Marketplace i dag.

Det koster 800 Microsoft-poeng (cirka 65 kroner), og må for all del ikke forveksles med det Obsidian-utviklede rollespillet som er på vei.

Utviklerne i Other Ocean Interactive har jobbet med «South Park»-skaperne Trey Parker og Matt Stone, noe som blant annet resulterer i ny dialog og en historie som har fått Parker og Stones velsignelse.

Velg en av de fire hovedfigurene fra animasjonsserien, samarbeid og slåss, og til slutt ender det forhåpentligvis opp med en duell mot Scott Tenorman. Kyle, Stan, Cartman og Kenny legger nemlig ut på en tidsreise for å slåss mot Tenorman og hans rødhårede robot-armé.

Hver av de fire figurene har én spesialitet, et hemmelig våpen om du vil. Spillet har fokus på samarbeid mellom fire spillere. Det kan være en lur måte å angripe «South Park: Tenorman’s Revenge» på – sammen med andre. Dette er nemlig hektisk og ofte enklere om du har en venn eller tre å samarbeide med.

NB! Se trailer fra «South Park: Tenorman’s Revenge» nederst.

 

«Wrecked Revenge Revisited»
(Xbox 360, PS3).

Rakett-racing for fire

«Wrecked Revenge Revisited» er et spill som både er lansert til Xbox 360 og PlayStation 3 gjennom de respektive onlinebutikkene. Det koster deg cirka en hundrelapp, men kan også demotestes helt gratis.

Dette bilspillet garanterer action, for det handler ikke bare om å kjøre grisefort – det er også muligheter for å sende en rakett opp i eksospotta på konkurrentene.

Se trailer fra «Wrecked Revenge Revisted» her.

«Wrecked» er utviklet av folka som står bak «MASHED» pluss «Micro Machines v4», og lar deg konkurrere mot inntil tre andre. Enten fra samme sofa, eller over nettet.

Samtidig med lanseringen denne uka, er det også en pakke med mer innhold tilgjengelig. Denne er kalt Wrecked Highway to Hell, og består av ytterligere to baner, åtte nye utfordringer til enspillerdelen og et par nye power-ups.

 

April-bilene til
«Forza 4».

Mer innhold til «Gears of War 3»

Vi forskutterer litt nå, men det kan være greit å vite at det snart dukker opp ytterligere ti biler til «Forza Motorsport 4». Den 3. april havner April Alpinestars Car Pack på LIVE Marketplace, og det betyr som vanlig et påfyll med ti nye biler.

Her ser du bilder av alle ti.

1995 BMW M5, 2011 Mercedes-Benz #35 Black Falcon, 2011 Aston Martin, 2012 Jaguar XKR-S, 2011 Maserati … Finn ut mer om alle bilene det er snakk om i aprilpakken på de offisielle sidene til «Forza»-utvikleren Turn 10.

«Gears of War 3» fortsetter også å svulme opp. Flerspillerpakken Forces of Nature helgarderer for påskeværet, og gir deg fem nye multiplayerkart som alle har unike værforhold. Aftermath (oversvømmelse), Artillery (tornado), Cover (tåke), Jacinto (regnstorm) og Raven Down (snøstorm).

Du får også med fire nye spillfigurer som du kan bruke i onlinespillingen, og 250 nye achievements som kan knekkes for å pynte på din Gamerscore.

Fram til 2. april er det salg på ymse Xbox 360-spill, blant annet «Gears of War 2» (187 kroner), «Halo: Reach» (169 kroner), «Alan Wake» (239 kroner), «Fable II» (187 kroner) og «Mass Effect» (112 kroner). I samme periode kan du også handle med rabatt om du mangler noen av de tidligere lanserte bilpakkene til «Forza Motorsport 4», eller har lyst på «Joe Danger: Special Edition».

 

«Call of Duty»: Påfyll og salg.

Stort «Call of Duty»-salg

PlayStation 3-eiere kan nå få tak i mengder av digitalt «Call of Duty».

De aller fleste «CoD»-spillene er på salg. Det gjelder det aller første spillet i serien, de to første «Modern Warfare» og «Black Ops».

I tillegg er det salg på en del utvidelser – og endelig duket for den tredje dosen DLC til «Modern Warfare 3» som fram til denne uken har vært eksklusiv for Xbox. (Du må være premium-medlem av «Call of Duty: Elite» for å få kloa i denne pakken). Den er også nå ute til pc.

«Trine 2» er gratis å laste ned for PlayStation Plus-kunder til 2. april. Etter den tid har Sony allerede forskuttert hva Plus-folk kan få tak i av gratisspill for april: «Shank 2» og EA-bilspillet «Shift 2: Unleashed» er høydepunktene, og havner i menyene fra 4. april.

I Spring Savings-menyen, ligger det mer enn bare «Call of Duty». Blant annet «Crysis 2» (nå 199 kr), «Dragon Age II» (219 kr), «Bulletstorm» (169 kr) og «Darksiders» (59 kr).

 

Golf er tydeligvis en
kostbar sport.

Hvor mye er du villig til å betale for å spille golf?

Også DICE har rullet ut mengder av mikrotransaksjonsmuligheter. Om du føler deg frustrert og lei av å bli grisebanket av drevne «Battlefield 3»-spillere, kan du nemlig nå handle deg «snarveier».

The Ultimate Shortcut Bundle, som inneholder alt slikt, koster deg heftige 349 kroner. Men disse kan også handles i mindre doser, alt ettersom hva du er på jakt etter.

Mens vi er inne på salg av ekstrainnhold til et fullprisspill du allerede har kjøpt og betalt, kommer vi ikke utenom «Tiger Woods PGA Tour 13» som nå er lansert. I dette spillet frister EA med at du kan låse opp et par dusin baner som ikke er med på spilldisken.

Dette kan du i teorien få til ved å samle gullmynter i spillet. Klarer du ikke det, er løsningen å handle en digital pose slike mynter fra LIVE Marketplace eller PlayStation Store. Den heftigste dosen – bestående av 280 000 mynter – koster 549 kroner …

NB! På den offisielle PlayStation-bloggen finner du en oversikt over alle nyheter til PS3, PSP og Vita.

 

PlayMemories Studio.

Nytt bildeprogram fra Sony

Bilspillet «Wrecked», som vi allerede har vært innom, koster 100 kroner på PlayStation Store. «Burger Time: World Tour» kom ut til de fleste hjemmekonsoller på tampen av 2011, men nytt er at du nå kan teste en gratis PS3-demo.

Det er flere tilbakeblikk i menyene. «Full Spectrum Warrior», som blant annet kom til PlayStation 2 i 2005, koster 75 kroner. PSOne-spillet «Arc the Lad II» (35) er også sluppet på Sonys digitale spillbutikk. Det har også et trekløver at NeoGeo-titler: «Metal Slug 2», «Shock Troopers» og «King of Fighters ’96». Disse tre koster 67 kroner.

Av utvidelsene til PS3-spill, er det verdt å merke seg nok en dose biler til «MotorStorm RC». For 6 kroner får du fire nye biler, som kan brukes både på Vita og PS3, mens «SoulCalibur V» har fått en utvidelse som gir noen av figurene i slåssespillet mer sporty klær. Dette treningstøyet koster deg 20 kroner, og passer ifølge utviklerne aller best til de kvinnelige figurene i spillet …

Sony har nå gitt ut PlayMemories Studio, et program for å dele bilder sømløst mellom ulike Sony-komponenter og sortere på enkelt vis. Denne er gratis for Plus-medlemmer, mens andre som vil ha fullversjonen må betale 115 kroner etter en gratis prøveperiode på 30 dager. (Se denne relativt informative videoen om du lurer på hvordan dette funker).

 


Game Gear-invasjon

I tradisjonens tro er det nesten bare gamle spill på Nintendo-konsollene også denne uka.

3DS får et gjensyn med «The G.G. Shinobi», som opprinnelig kom ut på Sega Game Gear i 1991 – Segas svar på Game Boy. Det er ikke det første spillet i serien, men en slags spinoff med helten Joe Musashi i hovedrollen der du etter hvert kan spille med mange forskjellige ninjaer.

«Shinobi»-serien går for å være ganske så legendarisk, og dette spillet er intet unntak. Fantastisk musikk har det også!

Klassisk siderullende hack n slash, altså. Det er også kommet et annet Game Gear-spill fra 1991 til 3DS; «Dragon Crystal». Her er du en ridder som kriger deg gjennom 30 verdener/labyrinter og samler våpen, utstyr og annet rollespill-snacks.

Mer Game Gear på 3DS! «Sonic the Hedgehog: Triple Trouble» er nesten et supert «Sonic»-spill, men leverer ikke varene helt på linje med de gamle klassikerne til Sega. Det er standard plattformspilling her, hvor du skal samle dem såkalte Chaos Emeralds før Dr. Robotnik slår kloa i dem.

 

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:

Shoot the Aliens

Skyt alle romvesene på alle banene med seksløperen din! Kulene spretter rundt etter du har skutt, og målet er å ta alle på minst mulig skudd.

Bomb Diver

Herlig spill! Først må du passe deg for bombene når du hopper ut av flyet og samle ammo. Så må du forsvare byen fra bombene ved å skyte de ut av luften! Flotte saker!

 

Trailer fra «South Park: Tenorman’s Revenge», ute nå til Xbox 360. Prisen er 65 kroner.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer