Støttet veldedighet – krever pengene tilbake

Trodde de betalte for en ny slutt i «Mass Effect 3».

25. mars 2012 11:13

(PressFire.no): De siste dagene har det stormet rundt «Mass Effect 3», fordi fansen ikke er fornøyd med hvordan denne trilogien fullendes. Et stort antall tilhengere av spillserien har engasjert seg for å få utviklerne i BioWare til å gjøre endringer med slutten.

I en underskriftskampanje kalt Retake Mass Effect benyttet initiativtakerne anledningen til å rette oppmerksomhet mot veldedigheten Child’s Play, og de satte i gang en innsamlingsaksjon sammen med «Mass Effect»-kampanjen.

Child’s Play er en veldedighetsorganisasjon startet av Penny Arcade, som nå i snart ti år har forsynt barn på sykehus med spill, spillmaskiner og leketøy.

Gjennom Retake Mass Effect-kampanjen ble hele 80.000 dollar, eller drøye 450.000 kroner, samlet inn til veldedigheten på kort tid. Men nå skal et større antall av de som punget ut ha krevd å få pengene sine tilbake, fordi de trodde de betalte for en ny slutt i «Mass Effect 3».

NB: BioWare har i ettertid bekreftet at det vil komme mer innhold til spillet.

Ba om å stanse innsamlingen

På sidene til underskriftskampanjen skriver initiativtakeren «Robb» at Child’s Play etter hvert opplevde at tilknytningen deres til underskriftskampanjen satt dem i dårlig lys. Akkurat hva slags sammenheng det er mellom dem, kommer også veldig dårlig frem på nettsidene.

- Jeg har vært i kontakt med en i ledelsen hos Child’s Play. Han understreket hvor takknemlige de er for innsatsen vår, og sa at det har mye å si for veldedigheten. Men han poengterte at det fra flere hold blir antydet, feilaktig, at det er en videre sammenheng mellom veldedigheten og denne kampanjen, eller til og med at veldedigheten åpenlyst støtter kampanjen, skriver Robb, og fortsetter:

- Dette har ført til vanskeligheter for dem, og de har bedt oss avslutte innsamlingen. Men jeg vil igjen understreke at de ikke er misfornøyde med hva vi har gjort, de er utrolig glade for hva vi har oppnådd.

Mye forvirring

Dette viste seg snart bare å være starten på problemene, da mange nå altså krever pengene sine tilbake. Det er Jerry «Tycho» Holkins fra Penny Arcade som avslører dette.

- Jamie (Dillion, prosjektleder i Child’s Play, journ.anm.) har vært begravet i epost rundt denne situasjonen. Enkelte av dem som har støttet veldedigheten har tydeligvis trodd at de betalte for en ny «Mass Effect»-slutt. Hun har blitt spurt hva målet er, og hvor mye som må samles inn for at den nye slutten skal bli laget, skriver Holkins.

Han legger til at mengden forvirrede mennesker de måtte håndtere, ble større for hver dag.

- Child's Play må selv være målet

Holkins- skriver at de fra nå av vil trå varsomt vedrørende hvor de promoterer veldedigheten:

- Vi har retningslinjer på plass for å hanskes med direkte misbruk. Vi lar ikke selskaper bruke Child’s Play for å selge ting, så vi godtar ikke tilbud som «1 cent av hver dollar går til Child’s Play», eller hva det skulle være, skriver han, og fortsetter:

- Men dette er ikke en gang i nærheten av noe sånt! Dette er et lidenskapelig samfunn som ville uttrykke noe av entusiasmen sin ved å støtte veldedighet. Det støtter jeg. Men jeg er en pessimist, og jeg tenker på hva som kan skje neste gang, når noen kobler Child’s Play til noe vi ikke kan stå inne for.

Derfor vil de nå stramme inn retningslinjene:

- Child’s Play kan ikke være et middel for å dra oppmerksomhet til et formål. Child’s Play må selv være målet. 

Om det «større antallet» personer som har bedt om å få pengene sine i retur, har fått innfridd dette ønsket, er ikke kjent.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3