(PressFire.no): Denne uka er det verdt å merke seg «Journey», et PlayStation 3-spill fra folka bak «flOw» og «Flower», som garanterer deg en atmosfærisk reise.

Ikke nødvendigvis et spill i ordets mest tradisjonelle forstand, men utvilsomt en unik opplevelse som lett kan anbefales.

Du legger ut på tur, med et åpenbart holdepunkt i horisonten. Så mye mer enn det trenger du egentlig ikke å vite. «Mye av opplevelsen betinger nemlig at du går inn i «Journey» med et åpent sinn, helst uten å vite så mye om det på forhånd», skrev vi i vår anmeldelse.

Se traileren fra «Journey» nederst.

 

«Warp»
(PS3 og Xbox 360).

Lodne Zero

Det tredje PlayStation 3-eksklusive spillet fra Thatgamecompany koster 115 kroner. Nytt denne uka er også «Warp», som startet på Xbox 360 for noen uker siden.

Dette spillet fikk æren av å sparke i gang House Party-perioden på XBLA. Nå er spillet ute til PlayStation 3.

Du starter spillet i et testlaboratorium, og spiller som en lodden krabat. Zero er et romvesen som har blitt bortført av en slem general og jobben din er selvsagt å hjelpe Zero med å flykte fra disse fasilitetene.

Du får introdusert en del spillmekanikker i en blanding av et plattform- og puzzlespill. Spillet er priset til 75 kroner på PlayStation Store.

Se «Warp»-traileren her.

 

«Shoot Many Robots»
(Xbox 360 og PS3).

«En zillion roboter»

«Shoot Many Robots» er et spill som utviklerne hevder er mye morsommere å spille med andre. Inntil fire kan samarbeide online.

Våpnene er av det fantasirike slaget. Du kan blant annet skyte ut missiler formet som hagegnomer. Et level-system og hissige bosser er inkludert – og disse spillskaperne påstår at det er inkludert en zillion roboter!

Disse brettene inneholder da enda flere roboter. Du får også sjansen til å tjene enda flere poeng, og kan i tur handle nye våpen og utstyr. Kanskje enda viktigere, er det at du kan gjenopplive falne lagkamerater ved å spille co-op over nettet. Ikke dumt når du møter på noen ekstra mannevonde roboter.

«Shoot Many Robots» koster 75 kroner for «vanlige» PS3-eiere, mens Plus-medlemmer kan handle spillet for 60 kroner.

Se trailer fra «Shoot Many Robots» her.

 

Lenge siden du spilte «Canabalt»?

Har du nylig skaffet deg det relativt ferske «Street Fighter X Tekken», finner du nå en utvidelse som utvider slåssefigurgalleriet med Mega Man og Pac-Man (!).

Denne pakken er forresten helt gratis.

«Uncharted 3»-utvidelsen Shade Survival Mode (45 kroner) består av en ny samarbeidsspillmodus, der du kan forsøke å takle noen av spillets aller tøffeste fiender, reklamerer utviklerne.

Ukas tre nye Minis-spill byr på et gjensyn med plattformspillet «Canabalt» (17 kroner). Ett spill som har gjort stor suksess blant annet på iOS-plattformen, men startet som et flash-spill i 2009. Nå kan du enten spille på stor skjerm, på en PS3, eller laste det ned til Vita/PSP. (Se trailer her).

«Reef Aquarium» (26 kroner) og «Gold Medalist» (22 kroner) er de to andre Minis-spillene denne gang. «BioShock 2: Complete Pack» inkluderer hovedspillet, og utvidelsene, og er nå priset til 249 for hele sulamitten om du handler digitalt fra PS Store.

På den offisielle PlayStation-bloggen finner du en oversikt over alt som er nytt til PS3, PSP og Vita denne uka.

 

«Shadow of the Colossus»
(PS3)
.

Klassikere på salg

Ukas garasjesalg på PlayStation Store inneholder en del godbiter. Blant annet kan du handle de to klassikerne «ICO» og «Shadows of the Colossus» – remastret i HD-grafikk – til 149 kroner (134 for Plus-medlemmer).

«Just Cause 2», som inviterer til kreativ villmannslek i en tropisk, åpen verden, er snauset i pris og kan denne uka bli ditt for litt over hundrelappen.

Det er også salg på «Sly»-trilogien. Disse tre spillene har blitt pusset opp og har både støtte for 3D og HD-grafikk, pluss trophies. Alle tre koster nå 105 kroner. (Ble lansert på PSN i desember i fjor).

For å feire utgivelsen av det tidligere nevnte «Journey», er de to andre Thatgamecompany-titlene – «flOw» og «Flower» – på salg, og er sympatisk priset til henholdsvis 20 og 29 kroner. «Split/Second», som vi i PressFire likte veldig godt da det kom ut i mai 2010, koster nå cirka en hundrelapp. Ingen upris for et actionspekket og meget underholdende bilspill, det.

 

Strategisk fantasy

Xbox LIVE Marketplace inneholder to nye Arcade-spill. Men ikke glem at det også nylig har dukket opp godsaker som «Alan Wake’s American Nightmare» og det habile overlevelsesspillet «I Am Alive».

Vår anmeldelse av: «I Am Alive».
Vår anmeldelse av: «Alan Wake’s American Nightmare»

«Defenders of Ardania» er tower defense lagt til en fantasy-verden kalt Majesty. Arcade-spillet er priset til 1200 Microsoft-poeng, som tilsvarer 99 kroner. Spillet er også sluppet til pc, og kom til iOS like før jul.

NB! Se trailer her.

Det andre nye spillet på XBLA er «Shoot Many Robots» (800 MP - 65 kroner) – som vi omtalte litt lenger opp i saken. Dette er forresten det første nye spillet fra Demiurge Studios, som tidligere har vært en hjelpende hånd for andre studioer i arbeidet med spill som «Mass Effect» (pc-utgaven) og flerspillerområder til «BioShock» og «Borderlands».

 

Mer «Modern Warfare 3»

Det har dukket opp mer innhold til «Modern Warfare 3» denne uka. Mars-pakken består av tre kart (Black Box, Black Ice og Negotiator). Dette innholdet er eksklusivt for Xbox 360-eiere i noen uker fremover, som del av Microsofts avtale med Activision.

Mer info om kartene, finner du på Major Nelsons blogg.

Ukas salg på Xbox LIVE Marketplace er en todelt affære, og består først av en rekke hack ’n slash-spill:

«Dungeons & Dragons: Daggerdale», «The Baconing», «Warhammer 40,000 Kill Team» og ikke minst «Torchlight». Sistnevnte kan fungere som en velsmakende forrett om du er en av dem som ble gira av å finne ut at Blizzard nå har annonsert en slippdato for «Diablo III». Disse fire nevnte Arcade-spillene kan handles til halv pris frem til mandag 19. mars.

Konami vil ikke være dårligere, og tilbyr en rekke av sine spill til halv pris. Blant annet ymse «Castlevania»-spill og -utvidelser, «X-Men», «Zombie Apocalypse», «Hard Corps: Uprising», «Battle: Los Angeles» og «Burger Time HD».

 

«Strider» er ute på Wii
To gamle og to nye

På Nintendoene er det ikke svært mye å hente, med mindre du er glad i gamle spill. I så fall er det et par mulige godbiter.

«Metroid» – altså originalen fra 1988 – er ute på 3DS. Dette er slett ikke den første gangen Nintendo gir ut dette spillet på nytt (det var inkludert i «Metroid Prime», inkludert i «Zero Mission», relansert på Game Boy Advance og også på Wiis Virtual Console).

Spillet er det første i den legendariske serien, men redaksjonen føler det ikke har tålt tidens tann utrolig godt. Det er verdt en kikk på nostalgisk grunnlag, men for 40 kroner er kanskje prislappen litt stiv.

En annen klassiker vi får stifte bekjentskap med på Wiis Virtual Console er «Strider». Spillet ble utgitt til både arkader og Sega Mega Drive i sin tid, og går for å være et særdeles godt plattform-actionspill.

Det var klassikerne, men på DSiWare får vi to nye spill. «Battle of the Elements» er enda et puzzle-spill satt til «klikk på grupper av klosser med samme farge for å få de til å forsvinne»-sjangeren – denne gangen med en slags historie og en multiplayer-del.

«1st Class Poker & BlackJack» er nettopp dét: Poker og BlackJack. Det er en rekke forskjellige moduser her, som for eksempel Texas Hold’em og Omaha, og spillet støtter opp til fem spillere samtidig.

En snedig kuriosa er knyttet til dette spillet: Det har visstnok voice chat i multiplayeren, men støtter ikke online-spilling. Det betyr jo likevel at spillerne sitter ved hverandre, så hva er vitsen med voice chat? Merkelig.

 

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:

Rocket Toilet 2

Hvordan kan vi ikke like et spill hvor du sitter på do og flyr så raskt at du reiser gjennom tid? Wow.

DuckLife 4

DuckLife er tilbake! Igjen er andebarnet ditt litt for svak til å konkurrere, så du må trene det opp og tjene penger til utstyr. Sukkersøtt og artig!

 

 

Her er en trailer fra «Journey», nå ute til PlayStation 3:

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer