Nå slipper amerikanerne å dytte handlevogna selv

Matkjede utstyrer vogna med Kinect og motor.

28. februar 2012 12:47

(PressFire.no): Har du noen gang tråkket rundt på et kjøpesenter og tenkt at det er for mye stress med den hersens handlevognen? Ødelagte svinghjul, klebrige håndtak og lite oversikt over hva du har lagt oppi?

Dine bønner er blitt hørt, o’ vakre handlemenneske.

Det er den amerikanske matkjeden Whole Foods som har satt utviklerne Chaotic Moon på saken. Målet er å få en helautomatisk handlevogn som ikke bare fotfølger kundene i butikken, men som også gjenkjenner kundekort og handlelister.

Ved å ta Xbox 360-tillegget Kinect, en 3D-sensor med innebygde mikrofoner, i bruk håper butikkjeden å gjøre shoppinghverdagen enklere.

NB! Se videodemonstrasjon av den high-tech handlevognen nederst!

Microsoft er såpass fornøyd med at Kinect vil bli brukt til handlerunden at de selv viste frem doningen til pressen i går, noe som ikke bare gikk bra. Geekwire melder om litt rusk i maskineriet der sensoren ikke fikk med seg hvor personen den skulle følge etter gikk.

Det skal sies at prosjektet fortsatt er i startgropa, og derfor har noen barnesykdommer, men ja, handlevognen vil faktisk følge etter deg i butikken for egen maskin.

Velger riktig mat for deg

Etter hvert som du legger ting i vognen vil Kinect-sensoren automagisk liste opp og si i fra når du har hentet alt på handlelisten (som vi gjetter settes opp via et kundekort online). Du kan også knytte et bankkort opp mot kundekortet, som du også bare legger i vognen for å bruke – når du er ferdig med handlingen bare sier du ifra til handlevognen, så trekkes pengene rett fra kortet ditt.

Faktisk kan du spesifisere at du må ha glutenfri mat, og handlevognen vil rope ut dersom du legger oppi noe med gluten for så å forklare hvor den glutenfrie varianten befinner seg i butikken. Snedig!

Den konstante snakkinga fra sensoren kan bli et problem i et velfylt supermarked. Tenk deg det maset som oppstår når fjorten slitne foreldre drar med ungene på shoppingtur og attpåtil må krangle med handlevognen for å få kjøpt middagen.

Og roper handlevognen ut til alle i butikken at du kjøper kondomer eller analkløesalve?

Disse innvendingene til tross: det er ikke umulig å se for seg fikse løsninger for dette. Hva med en Vinmonopol-vogn som forteller litt om vinen du legger oppi? Eller en vogn som finner frem til ingrediensene du trenger i et måltid du bare sier til den?

(Toppbilde: Wired.com)



Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3