(PressFire.no): Microsoft har startet en ny Arcade-kampanje, kalt House Party. Akkurat som i fjor innebærer denne perioden et ukentlig slipp av mer eller mindre interessante nedlastbare spill.

Les mer om de fire nedlastbare spillene som kommer til Xbox 360 de neste ukene her.

 

Alan er snart tilbake.

Klar for mer «Alan Wake»?

«Warp» er tittelen på det første av fire House Party-titler, utgitt av EA denne uka, og med en prislapp på 800 Microsoft-poeng (som tilsvarer 65 kroner).

Senere i løpet av House Party dukker etterlengtede saker som «Alan Wake’s American Nightmare» og «I Am Alive» opp. Det skjer henholdsvis 22. februar og 7. mars.

På PlayStation Store har det vært storinnrykk av PS2-spill. Drøyt 25 titler ligger nå i menyene, og prisen varierer fra 20 til 75 kroner. Les mer om disse spillene her.

 

Hjelp et loddent romvesen

La oss starte med Xbox LIVE Marketplace og «Warp». Du spiller som den lille, lodne Zero – et romvesen som har blitt bortført av en slem general, og befinner seg i et testlaboratorium.

Det er nettopp her, i et laboratorium, du starter spillet. Treningsdelen gir deg innsikt i noen av de spesielle egenskapene Zero har, der du både må bruke hodet og traversere gjennom puzzle-områder. Det er ikke et sidescrollende plattformspill, men har litt av den samme tonen som «’Splosion Man» – ettersom det er en del vitenskapsmenn i frakk som er nødt til å bøte med livet for at Zero skal komme seg i sikkerhet.

«Warp» kommer til PS3 og pc om en måneds tid, nærmere bestemt 13. mars. Det har litt overraskende fått en 18-årsgrense, så du skjønner at det ikke er for koselig og søtt dette. Det er en del liter ketchup som blir liggende igjen etter deg ...

NB! Se trailer fra «Warp» nederst i saken.

For bare få dager siden ble det rullet ut en ny oppdatering til Xbox LIVE Marketplace, som blant annet fikser på noen småfeil.

Men det har, litt interessant, også dukket opp en kategori under filmseksjonen som er frontet av et stort, norsk flagg. Nå ligger det 27 filmer med norsk tekst – blant annet en dose «Harry Potter», «Inception», «The Island» og «Final Destination 5».

 

«Mass Effect 3»
(Xbox 360, PS3, Pc).

Lad opp til «Mass Effect 3»

Demoene denne uka frontes av «Mass Effect 3». Denne smakebiten finner du både på PlayStation Store og Xbox LIVE Marketplace - pluss pc (via Origin).

Fullversjonen av dette spillet, der Shepard forhåpentligvis lykkes i å redde jorda, er i butikkene 8. mars.

Les også om våre inntrykk etter å ha testet ulike deler av spillet og snakket med utviklerne i BioWare. Først etter en seanse i London, på tampen av fjoråret, og ganske nylig i den svenske hovedstaden.

Det har også blitt sluppet en demo fra «Binary Domain» til begge konsollene. Spillet slippes til PS3 og Xbox 360 i neste uke, og PressFire fikk sjansen til å teste litt i forbindelse med fjorårets E3-spillmesse. Vår mann beskrev det som et slags japansk «Mass Effect».

Ukas salg på Xbox LIVE er viet «Batman: Arkham City», der en del utvidelser nå er snauset i pris med cirka 30 prosent.

Det har kommet en del utvidelser også. Mer innhold til «Saints Row: The Third», «SoulCalibur V», «UFC Undisputed 3» og «RAGE», for eksempel. Pluss noen nye brett til «Pinball FX» – det mest solgte Xbox Arcade-spillet i 2011. Det er to pakker som har kommet til «Saints Row: The Third». Den ene gir deg nye våpen, nytt kjøretøy og noe nytt å ha på deg – men den andre gir deg mulighet til gjøre deg om til en av Ultors femme fatales.  

Ikke glem at «Dear Esther» er lansert på pc denne uka via Steam. Spillet sopte inn hele utviklingsbudsjettet på bare fem og en halv time, og er dermed på full fart mot å bli en vaskeekte indie-hit.

 

«Far Cry 2».

Gratis «Far Cry 2»

PlayStation Store har som nevnt rullet ut flere titalls PlayStation 2-spill. Prisene varierer, men de billigste koster rundt 20 kroner – og de dyreste er priset til 75 kroner. Inkludert på denne lista over PS2-spill finner vi blant annet «SSX On Tour», «God Hand» og to «Maximo»-spill.

NB! Les mer om disse ny-gamle PS2-spillene her.

Er du Plus-medlem er det verdt å merke seg at «Far Cry 2» nå er mulig å få kloa i – helt gratis. Dette spillet kom opprinnelig ut i 2008. Og denne uken ble lanseringsplanene for oppfølgeren avslørt.

Det er flere rabatter å hente på spill for Plus-kunder: «Worms: Ultimate Mayhem» koster 99 kroner (89,10 for Plus), «GTA IV: The Complete Edition» (299 kr, 239,20 for Plus), og «The House of Dead III» (45 kr, 31,50 for Plus).

Føler du for en bevegende helg, kan kanskje «Move Street Cricket» (119 kr) være din greie? (Se denne videoen for et ... slags inntrykk av hvordan dette sporty spillet er).

 

«Scarygirl» - nå også til PS3.

«Avatar» og «TinTin»

«James Cameron’s Avatar: The Game» og «TinTin»-spillet som kom ut fra Ubisoft i fjor, har havnet i menyene – og koster henholdsvis 169 og 249 kroner, mens ukas nye Minis-tittel heter «Bermuda Triangle».

«Fear Effect 2», som opprinnelig kom ut til den første PlayStation-konsollen og beskrives som en litt mer actionorientert affære enn de første «Resident Evil», koster 52 kroner, mens «Scarygirl» nå har funnet veien til PS3 etter først å ha blitt lansert til Xbox for en måneds tid siden. Dette spillet er opprinnelig basert på en tegneserie. En gratis flash-versjon – som denne konsollversjonen er bygd på – kan testes her.

Det er forresten mulig å demoteste «Scarygirl» - før du eventuelt punger ut med 75 kroner.

 

«Wario Land»
Nintendo har noen godbiter på 3DS denne uka

På 3DS får vi servert en demo av det kommende «Metal Gear Solid Snake Eater 3D», som kommer i butikkene 8. mars.

Det gamle Game Boy-spillet «Wario Land: Super Mario Land 3» gjør også comeback for 32 kroner på konsollen. Vi kan ikke få anbefalt denne plattformspillperlen nok – glatt på topp tre på konsollen for vår del.

På DSiWare får vi servert «GO Series: Undead Storm», som er en zombie-skyter med mye action og støtter fire spillere samtidig over lokalt nettverk.

Vi får også «Successfully Learning Mathemathics Year 4», som du garantert kan gjette deg til hva går ut på.

Wii-eierne får ingenting, dessverre. Bare en demo av «Aya and the Cubes of Light», en slags puzzle-plattformer fra utvikler Object Vision Software AG. Både navnet på spillet og utvikleren ruller av tunga, synes du ikke?

 

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:

Bloom Defender

Utrolig avhengighetsdannende Tower Defense-spill. Du må plassere ut forskjellige trær for å bekjempe de onde kreftene som angriper. Det er mange typer fiender, så vær obs!

Typing Defense

Hvor kjapp er du med tastaturet? Her kommer det små tankser inn mot tårnet ditt, og for å fjerne dem må du trykke inn den riktige bokstaven som står over dem. Blir veldig hektisk!

 

Avslutningsvis får vi på oss de deilige, myke helgetøflene våre, mens vi ser på traileren fra «Warp» - nå ute til Xbox LIVE Marketplace (65 kroner).

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer