Oppfriskende hjernetrim og gigantsalg av «Final Fantasy»

Ukas nedlastbare nyheter.

27. januar 2012 14:57

(PressFire.no): Mer innhold til «Assassin’s Creed: Revelations» og «Modern Warfare 3», Muppet-show i «Little Big Planet 2» – pluss et par nye godbiter til XBLA og PSN som innebærer at du må bruke det du har av intelligens.

Det er noe av det som er med i ukas digi-spillmeny.

«Puddle» er lansert både til PlayStation 3 og Xbox 360. Det startet som et studentprosjekt, og vant pris under Independent Gaming Festival (IGF) på GDC i 2010. Ordet puddle lar seg oversette til «sølepytt» eller «vanndam» på norsk, og det burde sette deg i riktig modus for å forstå hva du skal forsøke å kontrollere i spillet.

«Quarrel» (hovedbildet) har allerede gjort suksess på iOS-plattformer, og er et av ukas nye på XBLA.

Flytende puslerier

«Puddle» først. Her må du tilte, eller snu på, miljøene – og forsøke å veilede en klunk med væske gjennom forskjellige miljøer.

Ikke bare er det om å gjøre å bevare så mye du kan av denne væsken underveis, men også forsøke å bruke de små grå i møtet med noen åpenbare hindringer du treffer på.

På PlayStation Store koster «Puddle» 75 kroner, og støtter der Move-kontrollerne. Spillet kan demotestes før du eventuelt punger ut. På Xbox LIVE Marketplace står det 800 Microsoft-poeng på prislappen, noe som tilsvarer 65 kroner.

NB! Se traileren nederst i saken.

Både PS3- og Xbox 360-eiere har muligheten til å demoteste «UFC Undisputed 3» og «The Darkness II». Sistnevnte smakebit ble først rullet ut til Xbox 360 i forrige uke, da Gold-medlemmer av XBLA fikk sjansen til å prøve først.

Ordkrig kjent fra iOS

Ukas andre Arcade-spill burde være velkjent for eiere av et Apple-produkt og sansen for ordpusslerier. «Quarrel» har allerede rukket å bli en suksess på iOS-plattformen, og er nå ute til Xbox 360.

Spillet beskrives som en blanding av «RISK» og «Scrabble

», og det er egentlig en veldig super, presis og riktig merkelapp å sette på «Quarrel».

Du får slengt en haug med bokstaver i fanget, og må raskt prøve å sortere dette til å danne et meningsfullt ord (på engelsk). Klarer du det erobrer du nye territorier fra dine konkurrenter, og har med det også et strategisk element i det hele.

Du flytter tropper frem mot frontlinjen og forbereder deg på motangrep.

«Quarrel» er priset temmelig sympatisk, til 400 Microsoft-poeng (32 kroner). Traileren ser du her.

Xbox-eiere som liker «Modern Warfare 3» har sikkert allerede fått med seg at det har kommet påfyll. Betalende Elite-kunder kan nå forlyste seg med to nye flerspillerkart, kalt Piazza og Liberation. Eksklusiviteten til Microsoft gjelder ut året, så PS3- og PC-eiere må nok vente noen uker. Tradisjonelt sett har Xbox 360-eksklusiviteten vart i 30 dager cirka. Les mer om «MW3»-påfyllet her.

«Final Fantasy»-fest på PS3

På PlayStation er det verdt å merke seg at det pågår et storstilt «Final Fantasy»-salg. Alle spillene i denne populære serien, med unntak av «Final Fantasy III», kan nå handles for 40 kroner per spill (36 kroner om du er Plus-medlem).

Dette er en sjarmoffensiv ment å mørne deg skikkelig før lanseringen av «Final Fantasy XIII-2

» 1. februar. Merk deg at Plus-medlemmer får kloa i «Final Fantasy V

» helt gratis fra 1. februar.

Det fryktelige «Duke Nukem Forever» som kom ut i fjor høst kan nå kjøpes digitalt, og er sløyd i pris slik at det koster 169 kroner.

«Pinballistik» kom ut til PS3 i fjor. Nå kan du handle det med ekstra brett i en pakke som koster 59 kroner. Som navnet røper er dette snakk om et flipperspill.

Ukas nye mins heter «Mecho Wars» og koster 43 kroner (25,80 om du er Plus-kunde). Dette er turbasert strategi, også kjent fra iOS-plattformen. Mer info og trailer, finner du her.

NB! Hele listen over PSP- og PS3-nyheter denne uka, finner du på PlayStation-bloggen.

Gotisk beta-test

Et par utvidelser er verdt å bite seg merke i. Først «Assassin’s Creed: Revelations»-pakken kalt Mediterranean Traveler Maps, der du får seks nye kart til flerspillerdelen.

Det litt spesielle er at du kan teste disse gratis i to dager, eller kjøpe med en gang. Da koster moroa 75 kroner. (Denne «Assassin’s Creed»-utvidelsen finnes også på Xbox LIVE Marketplace).  

Det har flommet over at småutvidelser til «Little Big Planet»-spillene, men ukas pakke er av interesse. The Muppets Premium Level Kit består av fem nye oppdrag og to nye mini-spill, i tillegg til at et Rowlft-kostyme er lagt ved. Mer innhold til «LBP 2» pluss en smak av Muppet’ene, altså. Denne koster 45 kroner.

Det er også lagt opp til at du kan teste en beta av det forestående «Gotham City Impostors» nå. Både til Xbox 360 og PlayStation 3. Til sistnevnte plattform skal det gå an å laste ned betaen direkte fra PlayStation Store, ifølge en pressemelding fra Warner, mens 360-eiere først må prøve å røske til seg en betanøkkel fra denne nettsiden.

Vi runder av med traileren fra «Puddle», nå ute til både PlayStation 3 og Xbox 360. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3