Electronic Arts tar sikt på en langsiktig overtakelse av FPS-markedet. I et intervju med MCV røper Jens Uwe Intat i firmaet at de ser til Fifa-serien for inspirasjon.

Etter mye klabb og babb i seriens kamp mot Konamis «Pro Evolution Soccer», sier Intat at EA tok en gjennomgang av koden til FIFA-spillene og slo tilbake med et bedre spill med bedre teknologi.

- Slik tok vi tilbake markedsandelene [fra «PES»], og etterhvert tok vi over helt.

Det er ikke bare i Europa og Asia at serien har tatt over. Også i statene har spillet vokst og vokst, ifølge Intat.

- Her spiller vi med en ordentlig, rund ball. Der borte spiller de med en merkelig formet greie, ler Intat, før han legger til:

- Men FIFA blir faktisk mer og mer attraktivt på det amerikanske markedet. Ikke minst dyttet i gang av fenomenet fotball i seg selv. Det amerikanske damelandslaget har gjort det bra i det siste, og herrelandslaget ...vel, de får vel vente litt til. Uansett holder «FIFA» på å få fotfeste der borte, langt mer enn hva «Madden» noensinne vil gjøre her i Europa.

 

Skal slå Activision

Intat er ikke i tvil når det kommer til høsten, og sannsynligvis også årene som kommer, sin store slåsskamp innen spillindustrien: «Battlefield» mot «Call of Duty».

- I årene som kommer skal vi definitivt slå Activision og «Call of Duty».

- Det er ikke sikkert vi kommer til å gjøre det på dag én, men vi skal spise en stor del av markedsandelen fra Activision [med «Battlefield 3»]. De har hatt 90 prosent av skytespillmarkedet, og vi vil at det skal gå ned til 70 prosent. Personlig hadde jeg blitt enda mer fornøyd om de ble sittende igjen med 60.

- Roma ble ikke bygd på én dag

Også EAs øverste sjef, John Riccitiello, kastet seg på sitatbølgen med en ganske selvforklarende mening om hva han synes skal skje med «Call of Duty»-serien.

- Alt jeg ønsker er å se at dem («Call of Duty»/Activision – journ. merk.) råtner på rot.

Sterke ord fra underdogsene. For oss menigmenn er det heldigvis ikke så alt for lenge til vi får de skitne små fingrene våre i spillene for å se selv.

Les mer: Vi har testet «Battlefield 3».
Les mer: Vi har testet «Modern Warfare 3».
Les mer: Kjetil har skrevet et absurd antall saker om «FIFA 12», her er de.

 

«Battlefield 3» kommer 27. oktober, «Call of Duty: Modern Warfare 3» kommer 8. november, «PES 2012» kommer 14. oktober og «FIFA 12» kommer 29. september.

Vår «FIFA 12»-anmeldelse kommer klokka 15 i dag!

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer