Electronic Arts har nylig kunngjort at det ferske «Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters» virkelig har gjort vei i vellinga, i hvert fall på salgslistene i USA. Dette spillet har nemlig solgt flere eksemplarer basert på førsteukesalget enn serien har gjort til nå på 14 år.

225.000 er solgt i USA alene, og det bare i løpet av førsteuka. Dette er tall som EA selv har regnet seg frem til selv, vel og merke. «Tiger 08» er nærmest av de seneste årgangene, men må se seg slått med 17 prosent sammenlignet med det ferske golfspillet, hevdes det fra EA.

Det smaker sikkert godt, etter at fjorårets Tiger Woods-spill slet med slapp kølle, ifølge spillfinansakrobater. Salget stupte på Wii, men også til PS3- og Xbox 360-utgavene.

 


Caddien er din nye bestevenn i «Tiger 12»

Det nye, store i «Tiger 12» er at Masters-turneringen nå er inkludert. Det som blir betegnet som golfens svar på Champions League. Og som sikkert forklarer noe av denne salgssuksessen i USA.

Dessuten får du nå en caddie som kan veilede deg underveis. Han gir deg kølleforslag, og antyder styrken foran hvert slag. Mye minner om det vi har fått servert i serien før, men det er nå legemliggjort med en fyr som rusler sammen med deg på greenen og snakker med deg. 

- Vi forventet at fansen ville bli opprømte over Masters og at salget ville gå opp. Vi er fornøyde med at det har gått slik, sier Peter Moore, sjef for EA Sports, ifølge Eurogamer.

- «Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters» har fått en rekke flotte anmeldelser, og fansen har allerede spilt nesten to millioner runder på Augusta National Golf Club i løpet av spillets to første uker, fortsetter han.

«Tiger 12» ble lansert i Norge den 31. mars. Vi konkluderte vår anmeldelse med at Tiger i år klarer å vekke en gammel, god golfglød som ikke var på plass i fjor. Men vi reagerte samtidig på den i overkant kyniske forretningsmodellen som er bakt inn i spillet.

Dette er grunnen til at EA nå også rapporterer om rekordsalg også når det gjelder utvidelser som er handlet til «Tiger 12». Kanskje ikke så rart, ettersom du må dra kredittkortet ditt flittig på PlayStation Network eller Xbox LIVE Marketplace for å få tilgang på alle banene.

 

«Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters» er lansert til PS3, Xbox 360 og Nintendo Wii.


Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer