Lager flere «Alan Wake»-episoder

Microsoft planlegger episodebaserte utvidelser til det Xbox 360-eksklusive «Alan Wake».

7. januar 2010 14:01

Det finskutviklede «Alan Wake» har blitt utsatt flere ganger, men på E3 i fjor lovte Remedy at de nærmer seg butikkhyllene med sitt etterlengtede spill – en psykologisk actionthriller med plenty av skummel, neglebitende atmosfære.

PressFire fikk presentert en bit av spillet på E3 i Los Angeles, og fikk i tillegg utviklerne til å forklare hva vi kan forvente av spillet som er Xbox 360-eksklusivt.

Se også: Skjermbilder fra «Alan Wake».
Les også: 2010-spillene du bør sjekke ut.

- «LOST» MØTER LYNCH

Under teknologimessen CES i Las Vegas fortalte Microsofts Robbie Bach at spillet vil få støtte i form av mer, nedlastbart innhold etter lansering.

- Historiedrevet, som en TV-serie, blir «Alan Wake» fortalt i episoder – og ytterligere episoder blir tilgjengelig på Xbox LIVE etter utgivelsen i år, sa Bach ifølge Eurogamer.

Han forsøkte så å beskrive nerven og stilen i spillet:

- Tenk deg TV-serien «Lost» skrevet av Stephen King og filmet av David Lynch og du får «Alan Wake», fortsatte Robbie Bach.

Det å fylle på med denne slags episodebasert ekstrainnhold, byr ikke på noen utfordringer i forhold til strukturen i resten av spillet. Remedy har nemlig gått langt i å sy sammen en engasjerende historie der de leker seg med TV-seriens format, noe de også understreket da PressFire fikk demonstrert «Alan Wake» i sommer:

- Vi presenterer spillet i TV-serieformatet ved at du får en oppsummering av hva som har skjedd så langt i historien hver gang du skrur på konsollen for å fortsette der du slapp, sa Jyri Ranki som er produsent av spillet.

- Spillet er også delt inn i episoder, der hver del kan løses så raskt man ønsker avhengig av hvor mye av sideoppdragene og hvor lang tid på oppdagelse du vil fokusere på, fortsatte han.

Som et hvert mysterie, inneholder også «Alan Wake» saftige cliffhangere - spennende avslutninger på hver episode som skal gi deg lyst til å fortsette.

Det har også blitt spekulert i en så dramatisk avslutning på spillet at Remedy vurderer å holde den siste delen av «Alan Wake» hemmelig for spilljournalister slik at innholdet i avslutningen ikke spoleres før lansering.

«Alan Wake» lanseres til Xbox 360 i løpet av våren. En PC-versjon, som lenge var varslet, er lagt på is.

Se trailer:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3