Nå stopper de Xbox 360-produksjonen

- Redefinerte en generasjon med spilling.

21. april 2016 13:12

(PressFire.no): Microsoft kunngjør nå at produksjonen av Xbox 360-konsollen stoppes etter ti år på markedet.

Xbox 360 var Microsofts andre konsoll og skal ifølge offisielle tall ha solgt rundt 84 millioner maskiner siden lanseringen 22. november 2005.

Microsoft kom dermed raskere i gang med konsollgenerasjonen sammenlignet med konkurrenten PlayStation fra Sony, som brukte et år til før de lanserte PlayStation 3.

Dette, kombinert med en noe høy pris for PlayStation 3, bidro til at Microsoft ble en tidlig markedsleder. PlayStation 3 hentet imidlertid inn mye av det tapte mot slutten av konsollgenerasjonen.

Den siste modellen som kom.

Videreutviklet nettløsningen

- Xbox 360 hjalp med å redefinere en hel generasjon med spilling i Microsoft. Jeg er utrolig stolt over jobben og dedikasjonen som har gått inn i utviklingen av Xbox 360-maskinen, tjenester og spillene over de siste ti årene, forteller Xbox-sjefen Phil Spencer i en pressemelding.

Han påpeker også at Xbox 360 videreutviklet Xbox Live fra den originale Xbox-en til det spillsamfunnet det er i dag.

Xbox 360 ble kjent for å ha et svært robust og banebrytende system for spilling over nettet.

Lever videre likevel

Likevel vil alle tjenester rundt Xbox 360 fremdeles være operative, i tillegg til at utstyret til Xbox 360 vil være mulig å få kjøpt.

Xbox One ble arvtageren til Xbox 360 og fikk en lansering i utvalgte land 22. november 2013, mens Norge sammen med mange andre land måtte vente nesten et helt år for en offisiell lansering.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3