Ser du hvorfor denne figuren gikk for 17 000 kroner?

Feil ga rekordpris.

2. desember 2014 19:29

(PressFire.no): Nylig lanserte Nintendo et eget system for å selge leketøy som kan importeres inn i spillene – ikke helt ulikt «Skylanders»-spillene.

Amiibo brukes blant annet i det nye og svært populære slåssespillet «Super Smash Bros. U», hvor mange kjente og kjære Nintendo-figurerer går sammen i et heseblesende basketak.

Feil med to kanoner

I den anledning dukket det for et par uker siden opp en melding om en figur som hadde produksjonsfeil.

En person hadde kjøpt en figur av Samus fra «Metroid»-spillene som plutselig var utstyrt med kanon på begge armene i stedet for kun høyrearmen.

En figur med den nevnte produksjonsfeilen havnet naturligvis på auksjonsnettstedet Ebay kort tid etter, og er nå solgt for 2500 dollar eller rundt 17 000 kroner etter dagens kurs.

Det er foreløpig uklart hvor mange feilproduksjoner som faktisk finnes i markedet, men det har tilsynelatende ikke hindret den heldige vinneren av auksjonen i å punge ut for den.

Vanlig norsk pris for en Amiibo-figur er rundt 149 kroner.

Feil gir samlerverdi

At feilproduksjoner av enkelte leketøy blir svært ettertraktet hos samlere er ikke noe nytt.

«Star Wars»-figurer laget i prototype eller med feil går for høye summer i auksjoner.

I skrivende stund ligger en prototype av en Ewok til rundt 17 000 kroner på Ebay, mens budrunden for en Han Solo-figur ligger ute for rundt 1200 kroner.

En Greedo-figur koster minst 1500 kroner, fordi den har to høyreføtter. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3