Trodde du at du kunne alle «Super Mario»-hemmelighetene?

Nytt triks funnet etter 29 år.

22. juni 2014 15:46

(PressFire.no): Det er nesten 30 år siden Nintendo-klassikeren «Super Mario Bros» ble introdusert til verdenen, og gjorde den italienske rørleggeren til en internasjonal helt og et ikon for videospill.

Spillet er regnet som et av verdens mest solgte, og man skulle tro at i løpet av sin livstid at alle hemmeligheter og triks har vært avslørt. Den gang ei. 

Uendelige liv

Denne gangen har et nytt triks, avslørt av den japanske YouTube-spillkanalen Games Haya, dukket opp, skriver CVG.

Dette trikset er mulig å gjøre ved en merkelig feil i programvaren, som lar spilleren akkumulere en enorm mengde ekstraliv.

For å klare kunststykket, som ikke er helt enkelt, må man først allerede ha rundet spillet én gang for å åpne opp nye fiender til banene, såkalte Buzzy Beetles.

En av brødrene må dø på nivå 1-2 og den andre på nivå 5-2, på det spesifikke stedet der han klatrer opp en bønnestengel.

Dette er viktig, for denne bønnestengelen dukker nå magisk nok opp igjen hos spilleren på nivå 1-2, og åpner for muligheten at spilleren kan høste inn liv fra monstrene helt til tiden går ut. 

Glemte verdener

I videoen viser også Games Haya hvordan man utfører det mye mer kjente Minus-verden trikset, der man kan gå igjennom en vegg i slutten av nivå 1-2 for å komme seg til et såkalt Warp-rom. Dette rommet inneholder tre rør som Mario eller Luigi kan hoppe ned i.

Røret i midten tar, som vist i videoen, spilleren frem til verdenen 5-1, mens rørene til venstre og høyre leder ned til Minus-verdenen, et vann-nivå som egentlig ikke skulle være med i det ferdige spillet.

Dette nivået går ikke å komme seg ut fra, ettersom det ikke har noen slutt, så om spilleren befinner seg på dette nivået er de dømte til å miste alle liv. 

Skaper egne baner

Snart blir det mulighet for spillerne selv å skape egne underfundigheter i baneform.

Under årets E3-spillmesse avslørte Nintendo sine planer om å lansere «Mario Maker» - som legger plattformmakten i brukernes hender.

Her skal man selv få godte seg i kreativ banemekking som rørleggeren senere må komme seg igjennom uskadd - ikke helt ulikt GlaDOS i «Portal» med andre ord.

Spillet kan veksles mellom den berømte Mario-stilen fra 1985-klassikeren, eller den mer moderne looken fra «New Super Mario Bros.». Lansering er i løpet av 2015. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3