Satser på at «Mario Kart 8» snur opp-ned på Wii U-salget

– Se på historikken.

21. mai 2014 14:13

(PressFire.no): Det er ingen hemmelighet at Nintendos nye konsollsatsing, Wii U, ikke har solgt spesielt godt. Faktisk brukte ikke PlayStation 4 lang tid på å ta igjen ett års forsprang.

Resultatet er naturligvis at Nintendo er blodrøde når regnskapet ble gjort opp for finansåret.

Men den japanske spillgiganten mener de ser lys i tunellen og satser på at oppturen kan komme med det nye spillet i «Mario Kart»-serien.

Killer-tittel

– «Mario Kart» er en av våre killer-titler. Ser man tilbake på «Super Mario Kart» og fremover, kan du se hvor integrert «Mario Kart» er til Nintendos maskiner, forteller Nintendos britiske sjef, Roger Langford, til MCV.

Han mener videre at serien bringer alltid ut det beste, uansett maskinvare:

«Super Mario Kart» var et av de første kjørespillene for to spillere på den tiden. Nintendo 64-versjonen var en av de første som hadde muligheten for fire spillere på én skjerm. Etterpå hadde DS-versjonen trådløst spill og Wii muligheten for spilling via nett.

Kan snu en plattform

Langford har et poeng i at «Mario Kart»-spillene selger svært godt på så å si alle plattformer det har kommet på. Mange regner faktisk også «Mario Kart 7» som vendepunktet for håndholdtkonsollen Nintendo 3DS, som i ettertid har blitt en massiv suksess.

I tillegg er «Mario Kart Wii» med godt over 35 millioner solgte spill et av tidenes mest solgte.

– «Mario Kart 8» utnytter virkelig kapasiteten i Wii U, det har HD-grafikk og kjører dønn stabilt med 60 bilder i sekundet i både en- og flerspiller, påpeker Langford.

Han mener at spillet er fullt av små detaljer som kanskje ikke synes ved første øyekast, men som han mener blir viktige for fansen.

«Mario Kart 8» slippes til Wii U 30. mai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3