Saksøker Nintendo, og vil ha Wii U-salget i USA stanset

Rettighetsbråk med Philips.

15. mai 2014 13:10

(PressFire.no): Elektronikkprodusenten Philips prøver å stikke kjepper i hjulene til Mario og Nintendo.

Philips krever en rettssak, i tillegg til stans av Wii U-konsollsalget i USA – og økonomisk kompensasjon.

– 

Kopierte teknologi

Årsaken er patenter knyttet til bevegelsessensorer brukt til spillingen med Wii U-konsollen, gjengivelsen av personer i selve spillet og kontrollertilbehøret. Philips har levert rettspapirene der de påstår å eie patenter som Nintendo skal ha kopiert.

Nintendo har foreløpig ikke kommentert denne saken.

– 

Informerte Nintendo i 2011

Det er to pantenter som er særlig problematiske for Philips. Det ene knyttes til kontrolleren først lansert til Wii-maskinen i 2006 – basert på et brukergrensesnitt «med et pekende objekt.»

I søksmålet signert Philips ramser de opp tilbehøret og maskinvaren de mener berøres av patentene:

Wii, Wii Remote Plus Controller, Wii Remote Controller, Wii Nunchuk Controller, Wii MotionPlus, Wii Balance Board, Wii U, Wii U GamePad og Wii Mini.

En salig miks av to generasjoner Nintendo-hjemmekonsoller, kontrollere og spaker – men også balansebrettet og den rimelige, nedstrippa Mini-maskinen som ble lansert her til lands i fjor.

Philips hevder å ha gitt Nintendo beskjed om disse patentovertrampene senhøsten 2011. Det ene patentet skriver seg tilbake til september 2001, mens det andre er så ferskt som fra 2013, skriver GamesIndustry.biz.

Nå blir det opp til rettssystemet i USA å avgjøre hva som skjer videre i denne saken

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3