Nå skal Nintendos flaggskip ut på åpne havet

Cruisegigant omfavner Wii U.

12. november 2013 11:39

(PressFire.no): Norwegian Cruise Lines og Nintendo skal sammen slå et slag for muligheten å leske seg foran tv-skjermen selv om sommersola gløder utenfor.

De inngår i hvert fall et omfattende samarbeid om å gjøre sistnevntes Wii U-konsoller til et sentralt underholdningstilbud på selskapets 12 cruiseskip. Det slås fast i en ny pressemelding.

Samarbeidet er en overhaling av en allianse de to inngikk i 2007, da Wii-maskinen var i moten. Nå skal den altså erstattes med den stadig mer prøvede HD-lillebroren.

- Ekstremt populært

Framover skal den cirka ett år gamle spillmaskinen være å finne i alle lekerom og fellesområder på tvers av samtlige Norwegian-skip, skrives det i pressemeldingen.

Beslutningen skal i stor grad være basert på tidligere erfaringer fra Nintendo-maskiner på de familieorienterte skipene.

- Wii-konsollene har alltid vært ekstremt populære blant gjestene våre, slår Norwegian Cruise Lines underholdningsdirektør Richard Ambrose fast.

Maskinen sliter

Wii U har hatt et ekstremt tungt førsteår. I slutten av forrige måned erklærte den japanske spillkolossen at de bare har solgt 460 000 eksemplarer av sin nyeste maskin på seks måneder.

Nintendo har selv innrømt at de sliter med å kommunisere sin nyeste satsing, og at folk ikke helt forstår hva Wii U er fornoe.

Direktør Satoru Iwata har tatt på seg skylden for salgssvikten. Ifølge ham skal de nå fokusere på knallgode,egenutviklede spillutgivelser for å hente seg inn.

Blant annet har de lovet å friste med biter fra neste kapittel i den gedigne «The Legend of Zelda»-serien under E3-messen neste år. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3