Wii og Wii U står for 1,3 prosent av EAs omsetning

Ingen drahjelp fra «FIFA» eller «Need for Speed».

31. oktober 2013 12:26

(PressFire.no): Electronic Arts skal på ingen måte beskyldes for å være tilhengere av Nintendos Wii- og Wii U-konsoller.

EA har allerede sagt at de dropper flere av høstens flaggskiptitler til Wii U. Blant dem «FIFA 14», «Battlefield 4» og «Need for Speed Rivals».

Siden lanseringen av Wii U for ett år siden, har EA riktignok gitt ut «FIFA 13», «Mass Effect 3», «Need for «Speed: Most Wanted» og «Madden NFL 13» - men etterpå sa de stopp.

Dette firkløveret med spill til Wii U har ikke gitt EA særlig med klingende mynt i kassa, viser ferske tall.

Slappe tall

Ifølge selskapets tall fra forrige regnskapsår, som altså inkluderer store deler av Wii Us levetid, tjente Electronic Arts 695 millioner dollar på spillsalget til konsoller, mobiler og pc. Nintendos hjemmekonsoller representerer ni av disse, skriver CVG.

Det betyr 1,3 prosent av det totale spillsalget.

Beskjeden håndholdtsatsning

Når det gjelder håndholdtmarkedet, er det ganske likt mellom Sony (PSP/Vita) og Nintendo (DS/3DS) – disse plattformene representerer henholdsvis åtte og seks prosent av det totale «mobilsalget».

Det viser tydelig at EA heller ikke prioriterer disse plattformene, eller at de gode, originale spillene til Vita eller 3DS ikke eksisterer.

Tallene CVG presenterer (se hele oversikten nederst i saken) viser at det er Pc-innhold EA tjener aller mest på.

Selv om selskapet i flere år har satset aggressivt på spill du kan ta med deg, særlig til mobiler og nettbrett, representerer disse inntektene «bare» 75 millioner. Profitten er riktignok større i dette segmentet, ettersom utviklingskostnadene til mobil er langt lavere enn til Pc eller konsoller.

Savner nettengasjement

EA har vært overraskende offisielle i sin kritikk av Wii U-konsollen.

Peter Moore, en av sjefene i selskapet, omtalte den som alt annet enn en suksess.

- Vi hadde fire spill klare til lansering, men de har vært en salgsmessig skuffelse, fortalte Moore til Gamesindustry i sommer.

Peter Moore er særlig bekymret for Nintendos manglende initiativ til å få Wii U til å føles som en tilkoblet spillmaskin.

- Mangelen på nettengasjement er urovekkende, for det er så sentralt i hva vi holder på med. De er så små at det knapt er verdt å drive serverne, sa Moore.

- Wii U er søppel

EA-ingeniøren Bob Summerwill var enda mer direkte. Han slengte ut dette på Twitter for et halvt år siden:

- Wii U er søppel. Mindre kraftig enn Xbox 360, dårlig online/nettbutikk. En merkelig tablet, skrev Summerwill, som også omtaler Nintendo som «walking dead» i samme slengen.

Meldingen ble slettet. Men IGN var blant dem som var på hugget, og fikk foreviget uttalelsen. 

Denne uka la Nintendo fram ferske Wii U-salgstall. De har kun solgt 460 000 konsoller de siste seks månedene.

Slik fordeles andelene av de totale EA-inntektene fra forrige finansår, sortert etter plattformer:

PC: 39.4%
Xbox 360: 24%
PlayStation 3: 18.8%
Mobil: 10.8%
«Andre plattformer»: 3.6%
Wii: 1.3%
PlayStation håndholdt (PSP/Vita): 1.0%
Nintendo håndholdt (DS/3DS): 0.7%
PlayStation 2: 0.3%

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3