Nintendo: - «Call of Duty» ser drastisk bedre ut

Men uavhengig undersøkelse river Wii U-versjonen i fillebiter.

26. november 2012 11:10

(PressFire.no): Nintendo Wii U er rykende fersk. Her i Europa har den ikke engang blitt utgitt, men spillutviklere har allerede rukket å mene så mangt om årets store konsollutgivelse.

Blant annet har sjefsprogrammereren på «Metro: Last Light» fordømmet prosessoren, som han mener er grusomt treig. Ikke alle mener at det er av betydning.

- Den er mye mer grafikktung enn konkurrentene. Om du sammenligner dem side ved side, ser du at tredjepartsspill som «Call of Duty» ser drastisk bedre ut på Wii U, hevder Nintendos USA-sjef Reggie Fils-Aime i et videointervju med CNN.

Sliter med ytelsen

Eurogamer har tatt ham på ordet, og satt Digital Foundrys blodhunder til å vurdere «Black Ops 2». De pleier å gjøre svært møysommelige sammenligninger av den tekniske ytelsen til storspill.

Deres sidestilling av Xbox 360- og Wii U-versjonene taler mot Fils-Aimes utsagn.

De to versjonene skal ha nær sagt identisk grafikk, selv om Nintendo-maskina har såkalt vertikal synkronisering som motvirker at bilder glir ut i hverandre. 

Til gjengjeld skal den ha store problemer med bildeflyten i enspillerdelen.

I en av de mer intense sammenligningsscenene er Xbox 360 og PlayStation 3 oppe i henholdsvis 46 og 42 bilder i sekundet. Wii U er helt nede på 26.

- Vi ser tre distinkte ytelsesforskjeller. Xbox 360 på toppen, PlayStation 3 i midten og den nye Nintendo-konsollen helt på bunnen, skriver nettstedet.

Skeptisk legende

En som ikke bryr seg særlig om Wii Us ytelse verken til eller fra er Atari-grunnleggeren Nolan Bushnell, en av konsollspillingens fedre.

- Disse maskinene kommer til å tøffe videre, men jeg tror ikke de noen gang blir av stor betydning igjen. Dette føles som slutten på en æra, fortalte han New York Times nylig. 

Etter hans mening leverer dagens konsoller allerede bemerkelsesverdig grafikk. Han tror bare de aller mest hardbarka spillerne er villige til å legge hundrevis av dollar i en ny spillmaskin.

Men Nintendo skal være godt fornøyde enn så lenge.

- Wii U selger ekstremt godt her i Amerika. Lagrene er allerede knappe og vi fyller dem radig. Fra vårt ståsted har kundene gjort det tydelig at innovasjonen er verdt investeringen deres, sier Nintendos Fils-Aime til CNN.

Her i Norge utgis Wii U på fredag, 30. november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3