Ingen importspill på Wii U

Nintendo bekrefter at konsollen regionsperres.

24. september 2012 12:42

(PressFire.no): Nintendo UK bekreftet i dag til Eurogamer at den kommende stuekonsollen Wii U blir regionlåst.

Det vil si at man ikke kan spille japanske eller amerikanske spill på en europeisk maskin. Den japanske spillgiganten fortsetter dermed den strenge linja de har hatt på sine seneste spillmaskiner.

Går nye veier

Wii U er Nintendos neste store spillmaskin, og en videreføring av Wii-konsollen fra 2006. De største nyhetene er en ny håndkontroller med berøringsskjerm i tillegg til vanlige knapper, og maskinvare på høyde med Xbox 360 og PlayStation 3.

Dermed skal japanerne omsider kunne måle seg med de to hovedkonkurrentene på grafikkfronten når Wii U utgis i Europa 30. november.

Da kommer den med et sammensatt utvalg lanseringsspill. Storspillene «Call of Duty: Black Ops II» og «FIFA 13» er blant de største fra tredjeparter, mens Nintendo selv debuterer «New Super Mario Bros. U» og «Nintendo Land» blant andre spill.

Samtidig får kultspillet «Bayonetta» en Wii U-eksklusiv oppfølger, der eneren var begrenset til Xbox 360 og PlayStation 3.

Det kan gi Nintendo et ess i ermet til den nært forestående utgivelsen, som visse analytikere tror kan bli lunken på grunn av for høy pris.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3