Lager Ubisoft et MMO-spill til Wii U?

Eller er det et nytt «Assassin's Creed»?

8. desember 2011 08:29

(PressFire.no): Elsker vi ikke rykter? Ja, vi elsker rykter!

Sist ute er ryktene om at Ubisoft Quebec holder på å utvikle et MMO-spill til Wii U. På sine Facebook-sider leter selskapet etter både utviklere til et «AAA MMO-spill» samtidig som de bare en uke etter la ut en utlysning etter folk til et «AAA Wii U»-spill. En sammenheng å finne der?

«AAA» er betegnelsen utgivere gir spill de selv mener skal selge godt, og som regel bare til toppspillene med de største budsjettene – vel, sånn cirka. Ingen offisiell forklaring ligger til grunn for tittelen «AAA»-spill, og ingen i bransjen vet egentlig hva det betyr.

Jobbutlysningene leter i tillegg til en spillmotorprogrammerer også etter en nettverksprogrammerer og folk som er flinke med animasjoner.

Vi sjekket ut Wii U på E3 i år, og Ubisoft var det eneste selskapet som hadde et spillbart spill å vise frem på messa - «Ghost Recon Online».

Her kunne du for eksempel se på tablet-kontrolleren hvor lagkamerater er og plassere ut lyssøyler du kan navigere etter på ved å trykke på den trykkfølsomme skjermen. I snakk med noen Ubisoft-ansatte kunne de røpe at de bare hadde tidlige og uferdige utviklerverktøy til Wii U, men at maskinkraften på den tiden lå på et hakk over PS3.

Les mer: Vi intervjuet en av utviklerne bak «Ghost Recon Online».

Quebec-avdelingen har tidligere vært med på å lage «Assassin’s Creed: Brotherhood» og «Assassin’s Creed: Revelations» i samarbeid med Montreal-gutta, så det er mulig det er et nytt spill i den serien som er under utvikling.

På E3 i år ble et slikt «Assassin’s Creed»-spill annonsert til Nintendos nye konsoll. Vi får bare ta tiden fatt og se hva som dukker opp.

Nintendo vil etter sigende vise frem den ferdige Wii U-konsollen på E3 neste år, og påstår selv å ha hørt på mye av kritikken som kom etter årets avduking.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3