Miiverse-postene spritet opp «Smash».

(PressFire.no): Nintendo legger ned Miiverse, det sosiale nettverket som var knyttet opp mot Wii U og 3DS. Nettverket lot spillere tegne og dele skjermbilder i spillspesifikke forum rett på konsollene.

Det kommer frem i en uttalelse fra Nintendo of America i går. På nettsidene sine sier de at de legger ned Miiverse fordi brukerne i større grad bruker andre sosiale medier enn da de lanserte Wii U i 2012.

Tjenesten blir lagt ned allerede 7. november i år.

Dette er ikke uproblematisk, da en rekke spill utgitt på plattformene bruker tjenesten aktivt i spillene. For eksempel vil du etter denne datoen ikke kunne kommentere på brukerskapte baner i «Super Mario Maker», ikke se brukerskapt innhold i «Splatoon» eller få opp tegninger på Miiverse-banen i «Super Smash Bros.».

Det vil heller ikke lenger være beskjeder eller Miier på hjem-skjermen til Wii U, «Warawara Plaza».

I «Mario Kart 8» blir det enda verre: Spillerne kan ikke lenger laste opp videoer til YouTube direkte fra spillet, siden det samtidig postes til Miiverse, og turneringsfunksjonen til spillet stenges helt.

I Wii U-spillet «Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars» fjerner Nintendo muligheten til å dele brukerskapte baner helt, noe som betyr at spillerne ikke lenger kan tjene opp nok stjerner til å låse opp alt innholdet i spillet.

Video-chat-funksjonen på Wii U skrus også av på samme tid.

Nintendo kommer til å la deg få laste ned alle sine egne Miiverse-beskjeder etter tjenesten avsluttes, ved at du logger deg inn på nettsiden til Miiverse innen 7. november. Da vil du motta en epost noen uker etterpå med en lenke inn til de gamle beskjedene dine.

Selskapet sier de ikke har noen planer om å innføre en tilsvarende tjeneste på Switch.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer