Mer Switch-info i januar

Nintendo sier de ser på VR, og har maskinen Wii-funksjonalitet?

27. oktober 2016 18:12

(PressFire.no): Vi lever nå i en verden der vi vet hva NX er, endelig. En videosnutt som viste selve maskina og hovedgimmicken – at den både er en hjemmekonsoll og en portabel enhet – ble demonstrert.

Men mye vil ha mer, som det heter, og tørsten etter mer info er ikke mindre etter dette dryppet fra Nintendo.

Og nå sier selskapet at de skal slippe resten av infoen 13. januar i en ny videopresentasjon.

I denne presentasjonen skal vi få vite den endelige lanseringsdatoen (som er i mars), lanseringstitler og pris.

VR på vei?

I et intervju med Bloomberg sier Nintendo-sjef Tatsumi Kimishima at de ikke utelukker VR-spill fremover, og at de er interessert i VR fremover.

- Om du spør oss om det er en mulighet (for VR-spill, journ. anm.), så kan vi ikke si nei.

- Det kan hende at vi kommer til å lage VR-titler, den muligheten er tilgjengelig for oss.

Om det betyr at maskinen faktisk er VR-kapabel, slik ryktene sier, gjenstår å se, men presidenten sier at videoen vi har sett bare er starten. Maskinen skal ha mye mer «med seg».

Trykkskjerm og Wii-peker

Samtidig har Eurogamer, som først var de som rapporterte om hva Switch var, lagt ut en ny håndfull med info om konsollen.

Ifølge deres kilder har maskinen en berøringsfølsom skjerm på 6,2 tommer (det samme som Wii U-skjermen) – denne gangen kapasitiv, lik dagens smartdingser. Dette er vel og bra, men byr på problemer når maskinen står i dockingstasjonen sin for bruk på tver.

Dette skal løses ved at den høyre kontrollerdelen vil ha en innebygd pointerfunksjon, ikke ulik den vi allerede har på Wii i dag, slik at du kan peke og trykke også på tven din.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3