Skal Nintendo NX måle pulsen din?

Ser ut til å få sensorer.

20. juli 2016 14:53
Gjør denne comeback?

(PressFire.no): Det er ett spørsmål som har gjort matematikere, filosofer, fysikere, teoretikere, praktikanter, paver, trøndere og karmøyinger fullstendig forvirret de siste 3000 årene:

«Hva er egentlig Nintendo NX?»

Fåglarna vet. For nå har enda et merkelig infodrypp ramlet inn, som viser enda en potensielt snodig egenskap til konsollen.

Denne infoen kommer fra selskapet Pixart Imaging, som produserer CMOS-baserte pulsmålere. De har nå giret opp produksjonen av sensorer, og sier at de forventer økte inntekter i neste kvartal.

Grunnen: De holder på med produksjonen av en ny chip som støtter VR-teknologi, hva nå enn det betyr, og mer interessant: At chipen også «støtter den nestegenerasjons konsollen Nintendo NX».

Sensoren bruker en såkalt PPG-teknikk, hvor lys skinnes inn i huden og måler endringer i blodstrømmen etter hvert som pulsen slår.

Om dette gjelder den håndholdte eller hjemmekonsollen, som begge har samme navn enn så lenge, vites ikke.

Dette er ikke helt ulikt konseptet Satoru Iwata viste frem på Nintendos E3-konferanse helt tilbake i 2009, men Vitality-sensoren som ble vist frem da, som potensielt skulle kunne forandre spillet etter hvert som du reagerte på inntrykkene, ble lagt på is.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3