Truet politi med Nintendo Wii-kontroller

Ble svart med varselskudd og seks måneders fengsel.

22. november 2012 08:32

(PressFire.no): Den melkehvite bevegelseskontrolleren til Nintendo Wii har i utgangspunktet et uskyldig utseende. Med ekstrautstyr kan den likevel ombygges til helt andre former.

En 29 år gammel mann fra Veldhoven i Nederland lekte med andre bruksområder da han i mai rettet en skarpskytterrifle i plastikk mot politiet.

Tanken er nok at å smette spaken inn i et ratt skal hjelpe med innlevelsen i bilspill, eller at riflerammer formerlig sender deg ned på slagmarka. 

«Våpenet» var tilbehør til spillmaskina.

Politibetjentene følte seg likevel truet på livet og avfyrte varselskudd mot mannen, som senere overga seg. 

Ett års fengsel

Nå har saken gått sin gang i rettsystemet. Mannen er dømt til 367 dagers fengsel, hvorav rundt halvparten betinget, samt 22 000 kroner i bot, ifølge Volkskrant (via NeoGAF). 

Han fikk redusert straffen etter at rettslegene vurderte ham som mentalt lidende, og Wii-desperadoen skal ha sagt seg villig til å gjennomgå psykiatrisk behandling.

Dermed ser han ut til å gå glipp av lanseringen av oppfølgeren til den populære spillmaskina. Wii U slippes ikke i Europa før 30. november.

Toppbildet tilhører AFP/Lennart Preiss.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3