Og du trodde «Half-Life 3» var treigt

Plattformspill får oppfølger etter 19 år.

13. oktober 2013 15:14

(PressFire.no): Hørt om «Putty Squad» før?

Oppfølgeren til Amiga-spillet «Putty» var ment å komme til de store konsollene i sin tid: Super Nintendo, Amiga og Sega Mega Drive, men spillet ble aldri sluppet til offentligheten.

Før nå.

Tjue år i dvale

«Putty Squad» ble ferdig i 1994. Utviklerne i System 3 hadde da et såpass ferdig produkt at de sendte anmelderkopier ut til spillmagasiner, og de høstet jevnt over god kritikk.

Likevel ble spillet med den frihetskjempende blå ballen aldri lansert. Etter hvert var det bare et minne blott for folk flest, og en våt drøm for retro-samlere.

I 2010 oppsto tittelen nok en gang, denne gangen med lovnader om at «Putty Squad» skulle bli tilgjengelig på iOS og PlayStation-systemene. Uten at noe skjedde.

I 2012 hadde selskapet 30-årsjubileum, og nå rister System 3 liv i plattformspillet igjen.

Spillet kommer ut til en mengde plattformer sent i november - nesten 20 år etter at originalspillet ble ferdigstilt.

Kommer på diskett

Som en hyllest til sin seige bakgrunn kommer samlerversjonen til å bli solgt sammen med en 3,5 tommers Amiga-diskett med spillet på.

- Jeg kan knapt vente på å se folk spille dette på retro-show rundt om i landet, sa System 3-sjefen Mark Cale ifølge spillbloggen GamesAsylum.

«Putty Squad» har fått en overhaling siden spillet først ble ferdigstilt i '94. Nå kommer slimballen til å figurere i 720p oppløsning.

Ellers er spillet det samme som det var da. Det handler om en blå slimball som kan forandre seg selv for å krysse hinder og bekjempe fiender - noe han gjør for å befrie andre, små slimballer.

- Å jobbe på en slik prestisjefull tittel igjen, og det å gjøre den aktuell, vekker mange gode minner, sa Cale.

«Putty Squad» kommer til PlayStation Vita, PlayStation 3 og 4, PlayStation Network, Nintendo 3DS og PC. Lanseringsdato er satt til 29. november. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3