Sonys nye tv-boks spiller spill, viser Netflix og strømmer PlayStation 4

Er det slik de erobrer stua di?

9. september 2013 10:50

(PressFire.no): PlayStation Vita TV er en spillkonsoll, Apple-TV-konkurrent og PlayStation 4-strømmestasjon i ett, og ble avslørt under et pressearrangement i Japan i dag.

Den lille maskinen kobles til fjernsynet for å støtte strømming av video og andre digitale tjenester, ikke ulikt en Apple TV eller Googles nyannonserte Chromecast.

Ifølge Eurogamer utgis dingsen 14. november i Japan, til en pris rundt 600 norske kroner. Det er foreløpig ikke kjent om den utgis i Norge, men vi har kontaktet distributør Nordisk Film for kommentar.

Japan får tv-boksen først.


Strømmer PlayStation 4

Vita TV skal også støtte Remote Play, som er en måte å strømme PlayStation 3- og 4-spill til eksterne enheter på.

Det vil si at du skal kunne ha PlayStation 4-boksen i et rom, og overføre signalene til en annen TV på et annet sted om du skulle ønske det.

Samtidig er den en fullt fungerende PlayStation Vita-konsoll, og støtter alle utgitte spill og programmer til den håndholdte spillmaskinen.

Den ferskt annonserte boksen skal også komme i en samlepakke med en DualShock 3-håndkontroller, som kjent fra PlayStation 3, og et minnekort på 8GB.

Har slitt

PlayStation Vita har lenge slitt med salget i enkelte regioner, og fikk blant annet et sterkt priskutt i starten av dette året.

For å bøte på det har Sony blant annet vært på frierferd hos en lang rekke indiestudioer. Under pressekonferansen deres på Gamescom i august avduket japanerne en stor satsing på uavhengige spilltitler til både PlayStation 4 og Vita.

«Hotline Miami», et av fjorårets mest hyllede småspill, tok også turen til den bærbare spillmaskinen tidligere i sommer.

Om du ikke helt har oversikt over hva PlayStation Vita er fornoe, har vi gjort en gjennomgang av den tidligere. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3