«Tearaway» blir utsatt

- Kors på halsen, det vil være verdt ventetiden.

30. juli 2013 13:34

(PressFire.no): Planen var lenge at «Tearaway», det neste fra Media Molecule, skulle være ferdig i oktober.

Dette PlayStation Vita-spillet ble første gang vist under GamesCom-messa i Köln i fjor.

Det er imidlertid nå klart at utviklerne trenger noen ekstra uker på seg. «Tearaway» lanseres 22. november, bekrefter Sony på den offisielle PlayStation-bloggen.

- Beklager veldig, veldig mye

- Vi er nå i gang med siste etappe, og har forstått at vi trenger litt mer tid enn vi først regnet med for å bli ferdige – og det for å knytte sammen alle mekanikkene, historien og de flotte miljøene til å bli det eventyret vi ønsker at du skal spille.

- For å gi oss selv denne tiden, har vi bestemt oss for å flytte utgivelsesdatoen med en måneds tid, skriver Rex Crowle fra Media Molecule.

- Vi beklager denne lille utsettelsen veldig, veldig mye, men vi lover – kors på halsen – at det vil være verdt ventetiden, fortsetter han.

Fingertupper til hjelp

Etter å ha flagget at arbeidet med «Little Big Planet»-serien nå ikke lenger er på dagsordenen, er «Tearaway» et av flere prosjekter hos dette britiske og Sony-eide spillstudioet om dagen.

Inspirasjonen til Vita-spillet kommer visstnok fra skisser og tegninger som opprinnelig fløt rundt på kontorene til Media Molecule, og særlig stilen til Rex Crowle - sjefsdesigneren.

Før Crowle begynte hos Media Molecule, jobbet han med animasjoner for blant andre BBC og MTV.

Under GamesCom-debuten i fjor demonstrerte spillskaperne hvordan de vil bruke alle særegenhetene til Vita.

Du kan for eksempel ta bilde med kameraet på den håndholdte konsollen, bearbeide det litt – og dytte resultatet inn i spillverdenen. Ved å presse mot den trykkfølsomme Vita-baksiden kan du blant annet fekte bort fiender i spillmiljøet, med fingertuppene, eller tegne og kreere på frontskjermen.

«Tearaway» lanseres eksklusivt til PlayStation Vita den 22. november. Denne filmsnutten ble sluppet i forbindelse med E3-spillmessa tidligere i sommer:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3