«Uncharted» og «Gravity Rush» åpner Plus-tjenesten på Vita

Nå er den lansert.

21. november 2012 15:32

(PressFire.no): I går rullet Sony ut en ny programvareoppdatering til Playstation Vita.

Med denne på plass kan du i løpet av dagen logge deg på Playstation Store og raske med deg noen gratisspill, for Playstation Plus kommer til Vita i dag - akkurat som Sony-toppen Michael Denny fortalte Pressfire i forbindelse med GamesCom-messen i høst.

Oppdateringen består blant annet av optimalisering av nettleseren på Vita. I tillegg kan du nå ta backup kabelløst mellom Vita og en pc, om du skulle trenge det. Du får også et eget epostprogram. (I videoen nederst presenteres flere av nyhetene).

Men mye ved 2.0-oppdateringen handler om å klargjøre for Plus.

Fire Vita-spill fra start

Er du Playstation Plus-medlem på Playstation 3 fra før, og har en Vita, er det verdt å merke seg at du ved å logge deg på har tilgang på en god del «gratisspill» fra i dag.

Ett Plus-medlemskap gjelder altså både for PS3 og Vita. Du betaler ikke noe ekstra.

Plus er et fordelsprogram fra Sony som koster 395 kroner i året eller 119 kroner for 90 dager.

Hver måned rulles det ut titler som du kan legge til i historikken din og spille når som helst – vel og merke, så lenge du er medlem.

Til Vita-lanseringen av Plus i dag har Sony bekreftet «gratisspillene» tilgjengelig fra i dag, for oss i Europa.

USA får seks, vi får fire spill til å begynne med, står det på PlayStation-bloggen. Der heter det også at antallet skal være minst fjorten titler spredt mellom PS3 og Vita per måned.

Spillene som åpner ballet på Vita er:

«Uncharted: Golden Abyss», «Gravity Rush», det balanserende puzzle-spillet «Chronovolt» og «Tales From Space: Mutant Blobs Attack!». (USA får i tillegg «Jet Set Radio» og «Wipeout 2048»). 

I tillegg er et knippe Vita-spill rabattert med 20 prosent den neste uka.

Gjennom Plus får du også et par andre tilskudd til Vita, et opplegg som er likt det som finnes på Playstation 3. Du kan for eksempel velge å la systemet oppdatere spill og programmer automatisk.

Dessuten får du 1GB med lagringskapasitet, i tillegg til 1GB for PS3, der lagringsfilene til spill blir tatt vare på i nettskyen. 

I denne videoen forteller Sony om noen av endringene som kommer med 2.0-programvareoppdateringen:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3