Over hundre PlayStation-spill til Vita

PS1-klassikere på håndholdt.

28. august 2012 12:33

(PressFire.no): Sony har nå sluppet en programvareoppdatering som åpner for at du kan spille en rekke titler opprinnelig utgitt til den første PlayStation-konsollen.

Oppdateringen, kalt 1.80, er ute i dag. Allerede i morgen finner du disse titlene liggende i PlayStation Store, skriver Sony på PlayStation-bloggen.

Totalt er det snakk om over 120 spill, blant annet det første «Twisted Metal», et par «Syphon Filter»-spill, «WipEout», «Centipede», fem «Final Fantasy»-titler og en smak av «Resident Evil».

Eier du noen av spillene fra før, og har de liggende i din PS3-historikk, er det greit å vite at disse er kompatible med Vita.

1.80-oppdateringen inneholder også en del andre forbedringer til Vita-programmer. Blant annet kan du bruke den trykkfølsomme bakdelen av konsollen når du scroller i nettleseren, det har blitt inkludert nye funksjoner til videospilleren, du kan eksportere spillelister fra iTunes til musikkspilleren – og du kan bruke Vita som en ekstra kontroller når du for eksempel spiller «Little Big Planet 2» på PS3.

Denne Cross-Controller-funksjonaliteten ble vist under Sonys GamesCom-pressekonferanse i Köln for et par uker siden.

Her demonstrerer Sonys Don Mesa noen av nyhetene ved 1.80-oppdateringen til Vita:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3