«Little Big Planet Vita»-datoen er spikret

Håndholdte Sackboy er bare noen uker unna.

3. august 2012 11:13

(PressFire.no): Sony har nå bekreftet at «Little Big Planet» kommer til PlayStation Vita den 19. september.

Den håndholdte halvbroren til PlayStation 3-utgavene er lagd av svenske Tarsier, mens Media Molecule nå har inntatt en rolle der de fra baksetet har kommet med noen gode råd.

Selv om mye er kjent og kjært om du har spilt «Little Big Planet» eller oppfølgeren som kom til PS3 i fjor, er det selvsagt duket for en del nytt.

Vita-konsollens tekniske særegenheter innbyr jo til slikt.

Du får i løpet av historiedelen sjansen til å bruke de trykkfølsomme skjermene for å løse oppgaver, eller på andre kreative måter bruke konsollen for å manipulere plattformbrettene.

PressFire testet en betaversjon av spillet tidligere i sommer, og likte det vi så. Selv om smakebiten av historiedelen var kort, var det allerede plenty brukerskapt innhold på plass i menyene.

Det å skape og dele egne brett, kostymer og brukerskapte spill var en viktig del av «Little Big Planet 2» – og dette aspektet blir selvsagt videreført til Vita-versjonen.

Utviklerne har allerede forskutter at det også blir mulig å dele innhold mellom PS3-spillet og den håndholdte utgaven.

I løpet av høsten kommer ytterligere et spill basert på dette universet. «Little Big Planet Karting», skrudd sammen av folka bak «ModNation Racers», ruller inn på PlayStation 3 i god tid før jul.

I den ferske traileren du ser nederst, blir spillverdenen Carnivalia presentert nærmere.

NB! Spillet vil både lanseres digitalt og som et fysisk spill, skriver Sony på PlayStation-bloggen. 19. september er datoen å merke seg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3