(PressFire.no): I går slapp Sony løs PSP-oppfølgeren, den nye håndholdte konsollen med en flott, stor skjerm og alt av tekniske lekkerbiskener du kan ønske.

Vi i PressFire er imponerte over noen av funksjonene og ytelsen på konsollen, men stilte oss spørrende til mangelen på lagringsplass til PlayStation Vita da vi felte vår dom over spillmaskinen.

Dessuten er disse minnekortene – som Sony selv utvikler til Vita – temmelig dyre (minst 249 kroner).

Les anmeldelser av Vita-lanseringsspill:
«Uncharted: Golden Abyss».
«ModNation Racers: Road Trip».
«Wipeout 2048».
«FIFA Football».
«Escape Plan».
«Virtua Tennis 4: World Tour Edition».

 

I Norge må vi velge mellom
8 eller 16GB-minnekort til Vita.

- Det kommer større minnekort

For selv om flere av de store spillene er mulig å kjøpe på en medfølgende minnebrikke, er det ingen tvil om at 8 eller 16 GB – som er de to minnebrikkemodellene tilgjengelig her i Norge – fort kan bli i minste laget.

Ikke bare har Sony rullet ut en mengde spill som kan kjøpes via PlayStation Store. Men det er også kjekt å kunne se film eller ha litt musikk på Vitaen?

«Uncharted: Golden Abyss», et av lanseringsspillene, er på 3,8 GB (om du går for en digital versjon av spillet). Og før du i det hele tatt kan laste ned noe til din Vita, reserverer systemet selv 2GB som du ikke kan bruke.

- Vi har allerede sikret oss at det kommer større minnekort, og vil få dette ut på markedet i England, fortalte Sonys Fergal Gara til Eurogamer samme dag som Vita ble sluppet.

Sannsynligvis tenker han på 32GB-kortene, som så langt bare er tilgjengelig i USA og Japan.

 

Folk er mer digitale enn Sony trodde

Gara vedkjenner at de har lært en lekse etter lanseringen i Japan før jul, og at kortene som Sony selv produserer må øke i kapasitet.

- Før vi slipper en konsoll på markedet må man bare gjette seg til hva folk faktisk vil ha. Vi trodde folk kom til å kjøpe 4GB-kortene, og så kjøpe de fysiske spillene (fra butikk, ikke online, journ. anm.).

Men, slik det viser seg, vil mange av de som kjøper Vita tidlig åpenbart laste ned litt mer, eller kjøpe den store minnebrikka i stedet. Dette er en tidlig utvikling, men vi kan se at folk ønsker seg større kort.

Ettersom Gara representerer Sony i England, forskutterer han foreløpig bare at disse vil komme ut på nettopp dette markedet. Men sier ikke noe om når

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer