(PressFire.no): For noen år siden tråkket Nintendo litt kontroversielt rundt i YouTube-kretsene, da de innførte sitt Nintendo Creator Program.

Konseptet var enkelt, men ikke spesielt trivelig for de som lagde innhold på videotjenesten: Lager du videoer med Nintendo-spill og legger annonser på de, skal Nintendo ha noe av pengene du tjener.

Flere mente dette var gnient av spillgiganten, og at videoene kunne ses på som gratis reklame, men japanerne ga seg ikke. Rent prosedyrisk kan du selv sende inn videoene direkte til programmet Nintendo lagde, eller få hele YouTube-kanalen din med – dermed blir en prosentandel av alle annonseinntekter gitt til Nintendo.

Men nå går Nintendo enda noen hakk.

I en epost sendt ut til de som har meldt seg på Creator-programmet, sier de nå at ingen får lov til å streame spilling direkte på YouTube-kanalen sin.

Grunnen skal være at programmet de har lagd ikke har tatt høyde for streaming i det hele tatt, og dermed er det kroken på døra. Det er ikke bare Nintendo-innhold som «bannlyses» heller – det er snakk om alle slags spill.

- Live-streaming på YouTube faller utenom rekkevidden til Nintendo Creators Program. Dette betyr at du ikke kan sende innhold på YouTube Live fra kontoen du har registrert hos oss, skriver Nintendo i mailen.

De gir to alternativer: Enten lag en helt ny YouTube-konto for streaming, eller å melde seg av programmet helt – for så å sende inn hver enkelt video som lages separat.

Folk er naturlig nok ikke kjempefornøyd, og flere gjetter nå på at Nintendo kanskje ikke ønsker å ha et sammenhengende profesjonelt samarbeid med streamere etter kontroversene som kom da PewDiePie kom med rasistiske uttalelser for noen uker tilbake.

Enn så lenge er ikke Twitch-streamere berørt av dette.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer