(PressFire.no): I morgen slippes den etterlengtede søtnosen Super Nintendo Mini på markedet, men enkelte har fått klørne i den allerede.

Blant dem er teknologisiden Digital Foundry, som naturligvis har spretta den åpen for å se under klærne.

Der viser det seg at innmaten er nøyaktig den samme som i forløperen «NES Mini» – faktisk så like at kretskortet passer i begge boksene.

Det er en såkalt Allwinner R16 SoC som sitter på kretskortet – et helt system på én brikke. Der sitter en ARM Cortex A7 sammen med en ARM Mali 400 MP2 grafikkprosessor og 256 megabytes med DDR3-minne.

Det er også 512 megabytes med lagring tilgjengelig – mer enn nok for de 20 spillene som er inkludert i pakken. Operativsystemet er Linux.

Digital Foundry påpeker at løsningen både er økonomisk for Nintendo – siden produksjonen av den tekniske innmaten er den samme i begge konsollene, men også at det gjør det enklere når spillgiganten skal gjenoppta produksjonen av NES Mini neste år.

Den kanskje uønskede effekten er imidlertid at SNES Mini er lett å knekke for dem som vil modifisere konsollen, noe som ble tilfelle med NES Mini.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer