(PressFire.no): Det var i mai at Jacob Christopher fra Portland i USA fant et rart spill til den første Nintendo-konsollen i et garasjesalg.

Blant en rekke vanlige Nintendo-spill lå en gullkassett fra «Zelda 2: The Adventures of Link», men med hull på forsiden og innsyn rett på kretskortet under.

 

Sjelden «Earthbound»-prototype

Nå viser det seg nå at Christopher sannsynligvis har funnet en svært verdifull skatt for spillsamlere.

Etter å ha puttet spillet i en Nintendo-konsoll var det kultspillet «Earthbound» (kjent som «Mother 2» i Japan) som dukket opp på skjermen.

Christopher har rådført seg med flere eksperter på sjeldne spill og mest sannsynlig er det snakk om en svært sjelden prototype av spillet han har funnet.

Dokumentarskaperne av «From Mother To Earth» har blant annet oppsøkt selgeren, som hevder å tidligere ha jobbet som innkjøper i Nintendo.

Hun skal blant annet ha hatt ansvaret for å kjøpe rettigheter til spill for den amerikanske avdelingen til Nintendo, noe som kan forklare hvorfor hun har hatt en prototype i sin besittelse.

 

Klatrer på Ebay

Den heldige finneren har nå lagt ut spillet på auksjonsnettstedet Ebay, hvor den i skrivende stund har fått inn bud opptil 3440 dollar eller 28665 kroner med dagens kurs.

I beskrivelsen heter det at dette er én av sju kjente prototyper og at det ikke har vært en til salgs på det åpne markedet på ni år.

Det påpekes også at siden mikrobrikkene stikker opp av kassetten vil det ikke passe i en vanlig Nintendo-konsoll, hvor man mater kassetten i en luke. Det må enten skje via en japansk konsoll, eller en tredjeparts retrokonsoll til. 

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer