Nintendo bekrefter produksjonsfeil på Switch-kontrollerne

Har fikset feil på fabrikken som gjorde at noen kontrollere hadde signalforstyrrelser.

23. mars 2017 00:05
Pro-kontrolleren har ikke det samme problemet.

(PressFire.no): Som vi påpekte i både anmeldelsen vår, og som mange andre har opplevd, så er det trøbbel i Switch-land – kontrollerne på konsollen mister signalet til maskinen alt for lett.

Mange har lurt på hva årsaken kan være, og kanskje mer viktig, om Nintendo kan fikse det via en software-oppdatering, men nå ser det ut til at det endelige svaret har kommet.

Til Kotaku sier selskapet at det er en produksjonsfeil – eller «produksjonsvariasjon», som de så fint kaller det – med enkelte kontrollere. De sier de har funnet feilen, som var på fabrikken som produserer konsollen, og at denne er fikset.

Altså vil det ikke lenger være et problem for de som kjøper seg en Switch fremover.

- Vi har funnet en enkel fiks til kontrollerne for å gjøre koblingen (til maskinen) bedre, skriver de i uttalelsen.

Nintend of America ber folk ta kontakt med dem for å finne ut om det er kontrolleren som er skyld i signalforstyrrelsene, og at de i så fall må sendes direkte til dem for å fikse problemet.

Det har CNET allerede gjort, og de har funnet ut at Nintendo har satt inn en liten signalledende pute. Med puta så funker kontrolleren helt fint, men om den tas vekk så kommer de samme problemene tilbake.

Oppdatering: Vi kontaktet den norske distributøren av Nintendo-utstyr, Bergsala, men fikk beskjed om at de ikke har noen ytterligere kommentar ut over uttalelsen fra Nintendo of America.

Med andre ord vil du her til lands følge den vanlige retningslinjen ved å bytte inn kontrollerne på utsalgsstedet hvor de ble kjøpt. Ifølge norsk forbrukerlov er det fem års garanti på disse.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3