(PressFire.no): Havkere ser ut til å ha funnet et sikkerhetshull i den nylig lanserte Nintendo-konsollen Switch.

Det var i helga at den velkjente hackeren qwertyoruiop la ut et bilde som viste hvordan han utnyttet et sikkerhetshull på maskinen, skriver Wololo.net.

 

Brukte «gjemt» nettleser

Hullet er knyttet til konsollens «gjemte» nettleser, som benytter en eldre variant av nettleser-basen webkit (knyttet til iOS versjon 9.3).

Nettleseren er i utgangspunktet ikke tilgjengelig for brukeren, men er nødvendig for nettjenester som krever godkjennelse via en nettside. I tillegg brukes den for brukerprofiler i konsollen. 

Qwertyoruiop brukte angivelig en lett modifisert variant av jailbreakME for iOS, hvor det hackeren kun fjernet spesifikke instruksjoner knyttet til iOS.

Foreløpig betyr det lite for konsollen, men dette kan tyde på at det ikke vil ta lang tid før maskinen knekkes åpen for å kjøre såkalt usignert kode. Det betyr at den kan åpnes fullstendig – også for piratkopiering.

 

Ukjent operativsystem

Hackere har imidlertid ikke klart å kartlegge operativsystemet fullstendig, selv om qwertyoruiop mener det ser ut som en videreutviklet variant av Nintendos egetsnekrede system for håndholdtkonsollen 3DS. Hackeren mener også det finnes rester av FreeBSD i systemet, men ingenting er bekreftet.

En annen utvikler har i ettertid også bekreftet at sikkerhetshullet eksisterer.

Forvent imidlertid en oppdatering fra Nintendo som tetter det allerede kjente sikkerhetshullet – denne typen hull blir ofte tettet med en maskinvareoppdatering i en katt-og-mus-lek med hackere.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer