Nintendo viste frem en haug indiespill til Switch

Over 80 under utvikling.

1. mars 2017 13:58
«Jokke og Laila»

(PressFire.no): Nintendo holdt i går kveld en liten presentasjon av kommende indiespill til deres nye konsoll, Switch. Eller «Nindies», som de på nusselig vis blir kalt.

Der fikk vi se et par knipper med spill som kommer fra uavhengige spillskapere, og ikke alle spillene var åpenbare forventninger. La oss liste opp moroa:

For eksempel kommer «Yooka Laylee» til Switch i løpet av året, og spillet får også en flerspillerdel som støtter opp til fire spillere.

En ny trailer viser mer av spillet også – og du kan se det hele i kavalkaden på bunn i artikkelen.

Team17 holder også på å porte over «Overcooked» med støtte for fire spillere, der du skal drive en restaurant, noe som også involverer å faktisk lage maten.

De samme utgiverne holder også på med «The Escapist 2», oppfølgeren til det svært kritikerroste utbryterspillet fra 2014. Denne gangen er det også med flerspillerstøtte fra dag én, slik at du kan stikke av fra fengselet med en kompis eller tre.

«Mr. Shifty» er det motsatte – der skal du bryte deg inn – i et spill som minner litt om «Hotline Miami», minus den overdrevne volden. I dette kan du teleportere deg et lite stykke forover, noe som gjør at låste dører blir easy peasy.

«Miami Showdown»
«Miami Showdown»

Nesten eksklusive

Også 2D-plattformspillet «Gonner», hvor du styrer Ikk, som er på utkikk etter en gave til hans kjære venn Sally – som er en hval. Dette er en rougelike-plattformer, som skal være fryktelig vanskelig. Ikk har superkrefter han låner fra Døden selv, så det burde jo hjelpe.

Spillet er tidseksklusivt for konsoller og skal visstnok ha innhold som bare kommer på Switch.

Det samme gjelder «Shakedown Hawaii», som er den spirituelle oppfølgeren til «Retro City Rampage», og tar det hele enda noen hakk videre. Spillet er blitt oppgradert til 16-bitsgrafikk, og ser minst like crazy ut som forgjengeren.

Altså er det masse pangpang, bilkjøring og generlt kaos å finne. Akkurat sånn som vi liker.

Det er ikke så overraskende at «Stardew Valley» kommer til Switch, men det er mer så at flerspillerdelen blir å finne på hjemme-/håndholdt-hybriden først. Spillet kommer til sommeren, samtidig som den etterlengtede oppdateringen.

«Runner 3»

Eksklusive

Et par spill er også rett frem eksklusive til Switch, og vil ikke komme til de andre konsollene.

«Runner 3», som tydeligvis har fått et kortere navn enn forgjengeren «Bit.Trip Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien», kommer eksklusivt til konsollen til høsten.

Spillet kommer i 2017, og har nå en mer vridd kameravinkel vi håper ikke gjør det vrient å treffe riktig med notene.

«Blaster Master Zero», som tidligere ble annonsert til 3DS, kommer også til Switch. Dette er oppfølgeren til det 29 år gamle originalspillet på NES, og er eksklusivt til Nintendo-plattformene 9. mars.

«Pocket Rumble» er konsolleksklusivt til Switch, og er et klassisk 2D-slåssespill ala «Street Fighter». Det hele skal være knallhard retromoro, men har også moduser for de som ikke er så drevne i sjangeren.

Både online- og offline-flerspiller blir å finne, og spillet kommer allerede i løpet av mars.

«Stardew Valley» får
konsollmultiplayer først på Switch.

Ikke så død

En bunke andre spill ble også vist frem, som «Flipping Death» - et spill der stakkars Penny Doewood ikke bare stryker med, men finner ut at hun må jobbe i dødsriket også.

Det hele er presentert som et flatt eventyrspill, der du kan flippe hele verdenen rundt for å hoppe mellom etterlivet og den vanlige verdenen.

«Dandara» er en 2D-plattformer hvor du kan løpe rundt både på bakken og i taket. Ikke særlig mye mer vites, annet enn at det er et «Metroidvania»-aktig spill, og at det skal ha noen ekstra funksjoner på Switch.

Også er det «Steamworld Digger 2», oppfølgeren til det svært populære gravespillet som kom i 2014. Målet ser ut til å være det samme – kom deg dypt ned i gruvene, få tak i skatter og unngå å stryke med av de mange fellene (eller fallene).

«Wargroove»

Nesten «Advance Wars»

Men kanskje mest interessant var «Wargroove». Det er et «Advance Wars»-aktig spill satt i oldtiden, og ser akkurat helt riktig ut for de av oss som er fans av Nintendos militærstrategiserie.

Utvikler Chucklefish frister med 12 historiedeler, og spillet vil støtte fire spillere både offline og online, og du kan lage og dele dine egne baner.

I tillegg fikk vi titte noen sekunder på «Kingdom: Two Crowns», som nå får en samarbeidsmodus, «Tumbleseed», som er en merkelig miks av rougelike, balansering og ...frø – og «Graceful Explosion Machine», som er et halvklassisk shoot-em-up.

«Mr. Shifty»

«Thumper» og mer

Av andre forholdsvis kjente spill vi ikke fikk se i presentasjonen, men som dukket opp på en oversikt over kommende «Nindie»-spill, var det ypperlige «Thumper», «Toejam & Earl», «Enter the Gungeon» og «Towerfall».

Du kan se hele listen over annonserte indiespill her. Rundt åtti indiespill skal være under utvikling til konsollen nå, inkludert «Minecraft» og «Shovel Knight».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3