Nintendo Switch har tilsynelatende en taktil berøringsskjerm

Skal kunne simulere fysiske ting som knapper.

16. januar 2017 12:32

(PressFire.no): Mye Switch for tida!

Nintendo avslørte mye (men ikke alt) rett før helga, og folk ser ut til å være både fornøyd og ikke fornøyd. Alt er som vanlig med selskapet, med andre ord.

Men nå har det dukket opp informasjon om en teknologi som skal være i Switch, som det er rimelig merkelig at Nintendo ikke har nevnt enda.

I en pressemelding har selskapet Immersion Corp. forklart at de har signert en flerårsavtale med Nintendo om bruken av deres spesielle berøringsskjerm-patenter for Switch.

Mer spesifikt inkluderer dette bruken av TouchSense-teknologi som skal kunne gi taktil tilbakemelding til en finger som berører touchskjermen på konsollen.

Dette skal kunne simulere ting som fysiske knapper, selv om overflaten er glatt.

Så langt har Nintendo ikke sagt noe om denne funksjonen til konsollen, og ingen av spillene som er vist frem har benyttet seg av berøringsmulighetene Switch har. Det er derfor lite sannsynlig at vi kommer til å få se noe bruke denne nye teknologien med det første.

I tillegg til en tilsynelatende taktil berøringsskjerm har Nintendo også implementert avanserte rumblefunksjoner i de to «Joy-Con»-kontrollerne, som skal kunne simulere følelsen av å for eksempel riste på en boks med noe inni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3