Nå kommer YouTube-kringkasting til PS4

Sammen med nye tjenester for nettsamfunn.

12. august 2015 11:30

(PressFire.no): Nettsiden pocketnews har nå fått tak i detaljene rundt den neste oppdateringen til PlayStation 4 - versjon 3.0.

Nå med kringkasting via YouTube

Den kanskje største nyheten for mange er støtte for å kringkaste til YouTube - og derfor direktesende spilling istedet for å laste opp ferdige klipp.

Google har endelig begynt å ta dette markedet på alvor etter at Twitch har tatt en enorm markedsandel – spesielt innen e-sport. Den nye satsingen kalles for Youtube Gaming og på nettsidene fristes det med en lansering «sommeren 2015».

Det har alltid vært mulig å direktesende via Youtube, men spillerne savner en rekke funksjoner for at det skal være like enkelt som konkurrenter som Twitch eller HitBox.

Nå ser de tut til at PlayStation 4 kommer til å hjelpe YouTube med å få opp tallene.

Utvider for nettsamfunn

Det er likevel nettsamfunn-funksjoner for PlayStation som får mest oppmerksomhet.

Mest interessant er kanskje «communities»-delen som kommer til venne-delen.

Her skal det bli muligheter for å delta i grupper, og du kan i tillegg lage dine egne. Dette for å finne spillere med like interesser som deg selv, ifølge Sony.

Via «communities»-delen kan man både spille, bli med andre grupper og diskutere med de andre medlemmene.

Det skal også bli enklere for PlayStation Plus-abonnenter å se hvilke medlemsfordeler som er tilgjengelige.

En rekke andre små forandringer er også i emninga, som du kan se på lista i bildet. 

Vi vet ikke når Sony har planer om å legge ut den nye oppdateringen, men om den er i beta-testing nå så bør det ikke være veldig lenge til. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3